Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πέθανε στα 74 του χρόνια ο ηθοποιός Λέον Βιτάλι

Πέθανε στα 74 του χρόνια ο ηθοποιός Λέον Βιτάλι

Υπήρξε & συνεργάτης του σπουδαίου σκηνοθέτη Στάνλεϊ Κιούμπρικ σε πολλές ταινίες του όπως το "Μπάρι Λίντον" το 1975

Θλίψη σκόρπισε η είδηση ότι πέθανε ο ηθοποιός Λέον Βιτάλι, ο οποίος είχε συνεργαστεί και με τον σπουδαίο, ιδιοφυή σκηνοθέτη Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Η επίσημη σελίδα με το όνομα του αείμνηστου σκηνοθέτη Κιούμπρικ στο Twitter ανέφερε σε ένα tweet: «Με μεγάλη θλίψη πρέπει να σας πούμε ότι ο βασικός στυλοβάτης ενός τεράστιου αριθμού ταινιών του Κιούμπρικ, ο Λέον Βιτάλι, απεβίωσε χθες το βράδυ. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του και όλους όσοι τον γνώρισαν και τον αγάπησαν».

Ο Βιτάλι όπως έγραψε το skai.gr, ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός στις αρχές της δεκαετίας του 1970, με μικρούς ρόλους σε διάφορες τηλεοπτικές επιτυχίες, όπως τα «Z Cars», «Van der Valk» και «Dixon of Dock Green».

Το 1974, γνώρισε τον Στάνλεϊ Κούμπρικ και του προσφέρθηκε ο ρόλος του Lord Bullingdon στην ταινία εποχής του σκηνοθέτη «Barry Lyndon» με πρωταγωνιστή τον Ράιαν Ο’ Νιλ που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1975.

Η ταινία είναι σήμερα πολύ λιγότερο διάσημη από το περίφημο «Κουρδιστό Πορτοκάλι», το «2001: Οδύσσεια του Διαστήματος» και τη «Λάμψη» του 1980, αλλά κέρδισε τέσσερα Όσκαρ και ήταν υποψήφια για άλλα τρία, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ταινία του Κιούμπρικ.

Ήταν η αρχή μιας συνεργασίας που θα έβλεπε τον Βιτάλι να ενεργεί ως βοηθός του Κιούμπρικ για μια σειρά από περαιτέρω ταινίες, όπως το υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα «Μάτια ερμητικά κλειστά» του 1999 που ήταν και το κύκνειο άσμα του Κιούμπρικ και το υποψήφιο για Όσκαρ «Full Metal Jacket» του 1987, καθώς και τη «Λάμψη» όπου είχε πρωταγωνιστήσει ο Τζακ Νίκολσον.

O Leon Vitali είχε γεννηθεί στις 26 Ιουλίου του 1948, στο Royal Leamington Spa του Ηνωμένου Βασιλείου και πέθανε στις 20 Αυγούστου 2022.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture