Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Βόρεια Κορέα λέει πως κέρδισε τη μάχη με τον κορωνοϊό - Γιατί όμως αγόρασε 1 εκατ. μάσκες;

Η Βόρεια Κορέα λέει πως κέρδισε τη μάχη ...

Υπάρχουν πολλές αμφισβητήσεις

Μπορεί η Βόρεια Κορέα να κήρυξε το τέλος της «μάχης» έναντι του κορωνοϊού, ωστόσο υπάρχουν πολλές αμφισβητήσεις, για το εάν τελικά το απομονωμένο κράτος κατάφερε να ξεμπερδέψει με την πανδημία. Τα στοιχεία από τις εμπορικές εισαγωγές αυξάνουν την δυσπιστία, καθώς φαίνεται, πως έγιναν εισαγωγές 1 εκατομμυρίου μασκών και 15.000 ζευγών γαντιών από την Κίνα τον Ιούλιο.

Πριν 10 περίπου μέρες, ο ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε τη «νίκη» της χώρας του επί της πανδημίας, λέγοντας πως για περίπου δύο εβδομάδες δεν καταγράφηκε καμία περίπτωση ασθενούς «με πυρετό».

Τα κρούσματα στη χώρα υπολογίζεται πως έφτασαν τα 4,77 εκατομμύρια, με τη Βόρεια Κορέα να μετρά συνολικό πληθυσμό 26 εκατομμύρια.

Από τις 29 Ιουλίου ισχυρίζονται, πως δεν έχουν υπάρξει άλλα.

Ωστόσο, η Κίνα εξήγαγε 1,23 εκατομμύρια μάσκες προσώπου στη Βόρεια Κορέα τον Ιούλιο, αξίας 44.307 δολαρίων, από 17.000 τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν τα κινεζικά τελωνεία.

Από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο, τον τελευταίο μήνα για τον οποίο υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα, η χώρα αγόρασε περισσότερες από 11,93 εκατομμύρια μάσκες από την Κίνα, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Η Βόρεια Κορέα δεν εισήγαγε κανένα προϊόν πρόληψης και ελέγχου του Covid-19 από την Κίνα τον Μάιο.

Οι συνολικές εξαγωγές της Κίνας προς τη Βόρεια Κορέα αυξήθηκαν στα 59,74 εκατομμύρια δολάρια τον Ιούλιο από 19,05 εκατομμύρια δολάρια τον Ιούνιο.

Οι κορυφαίες εξαγωγές είναι το ρύζι, τα τσιγάρα, η σόδα, φύλα καουτσούκ και σογιέλαιο μεταξύ άλλων.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις