Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο - Πότε αναμένονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Κορωνοϊός: Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία το...

Τι είπε ο υπουργός Υγείας

Στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού ενόψε και του ανοίγματος των σχολείων αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο, ο Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι «θα είμαστε σε συνεννόηση όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του Αυγούστου, με το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να δούμε πώς θα ανοίξουν τα σχολεία. Αυτό, όπως καταλαβαίνετε, είναι συνάρτηση της επιδημιολογικής εικόνας και η λογική μας και στα σχολεία, σαν λογική λέμε, είναι πάλι να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ήπιους περιορισμούς γίνεται».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «είχαμε ένα πρωτόκολλο που πέρυσι λειτούργησε υποδειγματικά και στο κομμάτι των τεστ και στο κομμάτι της χρήσης των μέτρων προστασίας και απόδειξη αυτού είναι ότι είχαμε περισσότερα κρούσματα σε παιδιά όταν έκλεισαν τα σχολεία και βγήκανε λίγο πιο ελεύθερα παρά όταν ήταν ανοιχτά.

Θεωρούμε ότι προς το τέλος του Αυγούστου θα μπορέσουμε να δούμε τι ακριβώς θα εφαρμοστεί σε συνεννόηση πάντοτε με την επιτροπή των ειδικών. Απλά περιμένουμε να έχουμε περισσότερα στοιχεία, καθώς έχουμε γύρω στις 20 μέρες και πλέον για να ανοίξουν τα σχολεία.Θα είμαστε έτοιμοι προς το τέλος του καλοκαιριού να έχουμε και τα επόμενα δεδομένα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις