Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μετά την κακοκαιρία έρχεται καύσωνας - Η εξέλιξη των καιρικών φαινομένων τα επόμενα 24ωρα

Μετά την κακοκαιρία έρχεται καύσωνας - Η...

Η πρόγνωση του καιρού

Η κακοκαιρία που εκδηλώθηκε με ισχυρές καταιγίδες και σφοδρούς ανέμους σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας τα τελευταία εικοσιτετράωρα, υποχωρεί για να δώσει τη θέση της σε υψηλές θερμοκρασίες που σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις θα κλιμακωθούν έως το Σάββατο στέλνοντας τον υδράργυρο έως στους 40 βαθμούς Κελσίου.

 Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος σε ανάρτησή του αναφέρει για τις θερμοκρασίες που ανεβαίνουν από αύριο. Συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος σημειώνει: «Οι καύσωνες κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών χαρακτηρίζονται κυρίως από 3 πράγματα, από τη διάρκεια τους (δηλαδή πόσο θα διαρκούν όταν εμφανίζονται), από τη συχνότητα τους (δηλαδή κάθε πόσο εμφανίζονται) αλλά και από την ένταση τους (δηλαδή πόσο φτάνει η μέγιστη θερμοκρασία)».

Και συνεχίζει ο κ. Καλλιάνος: «Η θερμοκρασία σταδιακά θα αρχίσει να ανεβαίνει από αύριο αλλά συνθήκες καύσωνα θα βιώσουμε από την Πέμπτη 18 Αυγούστου και μέχρι την Κυριακή 21 Αυγούστου. Ο καύσωνας που θα έρθει επομένως, με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία, θα έχει διάρκεια 4 ημέρες, αν δεν αλλάξει κάτι στα επόμενα τρεξίματα των προγνωστικών μοντέλων».

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία την Τρίτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειότερα τμήματα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, όπου θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

 Ο καιρός την Τρίτη 16 Αυγούστου
Αναλυτικά ο καιρός την τρίτη 16 Αυγούστου σύμφωνα με την ΕΜΥ έχει ως εξής:

 ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα από νότιες τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις προμεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμομωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα το απόγευμα στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις προμεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ορεινά, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βορειότερα τμήματα.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 και στα νησιά του Ιονίου έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βορειότερα τμήματα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Το απόγευμα στα ανατολικά και τα νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στα βόρεια μεταβλητοί 2 με 3 πρόσκαιρα το απόγευμα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από δυτικές και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη 17 Αυγούστου
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά αρχικά θα είναι ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 και απο τις απογευματινές ώρες τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρωτικά θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη 18 Αυγούστου
Αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο ανατολικό Αιγαίο έως 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο

Ο καιρός την Παρασκευή 29 Αυγούστου
Αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 και τοπικά στην Κρήτη έως 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Ο καιρός το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Αυγούστου
Γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Πιθανοί τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις