Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εργαζόμενοι Καραμανδανείου: "Αδιανόητο το κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής"

Εργαζόμενοι Καραμανδανείου: "Αδιανό...

Η ανακοίνωση

Σε ανακοίνωσή τους, σχετικά με το κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής, αναφέρονται οι εργαζόμενοι του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων: 

Από  την Παρασκευή  5/8/2022 έγινε αναστολή νέων εισαγωγών στην Παιδοψυχιατρική κλινική του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων Πατρών, διακόπηκε η λειτουργία της και σταμάτησε να προσφέρει τις υπηρεσίες της μέχρι νεωτέρας στα παιδιά και τους εφήβους , και σε αυτά που ήδη νοσηλεύονταν (εδόθησαν εσπευσμένα εξιτήρια) αλλά και σε αυτά που μπορεί να έχρηζαν νοσηλεία. Ο λόγος είναι οι αναρρωτικές άδειες που έλαβαν οι τέσσερις εκ των πέντε ιατρών της κλινικής.

Θεωρούμε αδιανόητο το γεγονός αυτό και το καταδικάζουμε. Θυμίζουμε ότι η κινητοποίηση των υγειονομικών αρχών έγινε μετά από τέσσερις μέρες από την διακοπή λειτουργίας της κλινικής και μόνο κατόπιν παρεμβάσεων του Σωματείου με τις οποίες αναδείξαμε το πρόβλημα. Γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Υπάρχουν ευθύνες; Σε ποιόν αναλογούν; Πασχίζουμε με τους αγώνες μας να κρατήσουμε  το Καραμανδάνειο στο ύψος του και όλα τα τμήματα του σε λειτουργία γιατί το επιβάλλουν οι ανάγκες  όχι μόνο της τοπικής κοινωνίας αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας και όλης της Δυτικής Ελλάδας. 

Χθες το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου  κ. Αθανασόπουλο προκειμένου να λάβει πλήρη ενημέρωση. Μας ενημέρωσε ότι από το Σάββατο 13/8/2022 η Παιδοψυχιατρική Κλινική θα ξεκινήσει την λειτουργία της, αίρεται η αναστολή διότι επιστρέφει από την αναρρωτική της άδεια η μία ιατρός. Επίσης ότι θα ενισχυθεί  το ιατρικό προσωπικό με επιπλέον δύο ειδικευόμενους ιατρούς από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο καθώς και κάλυψη κάποιων εφημεριών από ιατρό από το Αγρίνιο. Τέλος, σύμφωνα με την τελευταία προκήρυξη που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες και αφορά τα περιφερειακά Νοσοκομεία, εκτός από τις τέσσερις θέσεις Αναισθησιολόγων περιλαμβάνει και την μία θέση Παιδοψυχιάτρου του ΚΟ.ΚΕ.ΨΥ.ΠΕ.

Στηρίζουμε την λειτουργία της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής  :

·         Τασσόμαστε κατά των εξουθενωτικών συνθηκών εργασίας και της υπερεφημέρευσης

·         Απαιτούμε την ενίσχυση της κλινικής με προσωπικό

·         Απαιτούμε σταθερό προσωπικό φύλαξης κι όχι προσωπικό που να εναλλάσσεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα

·         Ζητάμε κανονισμό  λειτουργίας μονάδας ενδονοσοκομειακής νοσηλείας

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις