Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τέλλογλου για παρακολουθήσεις: «Οι ελληνικές υπηρεσίες προσπαθούν να αγοράσουν αυτά τα λογισμικά από το 2013»

Τέλλογλου για παρακολουθήσεις: «Οι ελλην...

O πρώτος που κατέθεσε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου είναι ο πρώτος που κατέθεσε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

 Ο δημοσιογράφος σε δηλώσεις του μετά την κατάθεση του, ξεκαθάρισε πως αναφορικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν έχει στοιχεία για παρακολούθησή του, παρά μόνο ενδείξεις ότι τα τηλέφωνά του δεν ήταν ασφαλή, ενώ πρόσθεσε ότι κάτι ανάλογο είχε καταγγείλει το 2017 και το ΚΚΕ.

«Δεν έχω κάνει καταγγελία για παρακολούθηση Μητσοτάκη από αυτό το κακόβουλο λογισμικό. Είπα ότι υπήρχαν ενδείξεις εκείνη την εποχή ότι τα τηλέφωνά του δεν ήταν ασφαλή, όπως ενδείξεις υπήρχαν και από το ΚΚΕ το 2017. Οι ελληνικές υπηρεσίες προσπαθούν να αγοράσουν αυτά τα λογισμικά από το 2013 και το 2015. Έγινε μεγάλη διαρροή στο Wiki Leaks της ιταλικής εταιρείας Hacking Team, που ήταν όλες τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης από τo 2013 ως το 2015. Άρα μιλάμε για κάτι που δεν είναι σημερινό. Η έκταση που έχει πάρει σήμερα το ζήτημα και ο συνδυασμός παρακολουθήσεων δίνει μια νέα ποιότητα στο πρόβλημα. Υπάρχει ακόμα πεδίο έρευνας. Υπήρχαν καταγγελίες για την ασφάλεια επικοινωνιών το 2017 και το 2018. Γι’ αυτές τις καταγγελίες δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα όσο ισχύει ο νόμος του 2021. Άρα η συζήτηση είναι αδιέξοδη μέχρι να αλλάξει αυτός ο νόμος», είπε ο Τάσος Τέλλογλου.

 Αναφερόμενος στο Predator τόνισε ότι δεν ήταν από την αρχή επιλογή να αγοραστεί. Οι πρώτες βολιδοσκοπήσεις αφορούσαν το Pegasus (που προσφέρει μερικές διασφαλίσεις στις αρχές), ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να αποκτηθεί.

Για τις  παρακολουθήσεις Κουκάκη – Ανδρουλάκη ο Τάσος Τέλλογλου μίλησε για συνδυασμό νόμιμης συνακρόασης και εισαγωγής παράνομου λογισμικού: «Η διαφορά είναι πως ο ένας πάτησε το link (σημ. του κακόβουλου λογισμικού) και ο άλλος – δηλαδή ο Νίκος Ανδρουλάκης – δεν το πάτησε».

Για τα πρόσωπα, είπε ότι «αυτά προκύπτουν από τις εταιρείες, καθώς είναι γνωστό ποιοι τις εκπροσωπούν στην Ελλάδα, όπως είναι γνωστό ότι μεταξύ των κυπριακών εταιρειών που παίζουν ρόλο στην προμήθεια της ελληνικής αστυνομίας υπάρχουν σχέσεις των μετόχων», διευκρίνισε ο δημοσιογράφος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Τάσος Τέλλογλου , υποστήριξε τέλος, πως το κακόβουλο λογισμικό έχει χρησιμοποιηθεί και σε βάρος άλλων προσώπων – που ωστόσο λόγω της ιδιότητάς τους δεν επιθυμούν να το δημοσιοποιήσουν.

«Έχω δει link και σε άλλα τηλέφωνα», υπογράμμισε τονίζοντας ωστόσο πως δεν πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις