Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Στα ύψη φυσικό αέριο, ρεύμα, καύσιμα, μεταφορές

Στα ύψη φυσικό αέριο, ρεύμα, καύσιμα, μεταφορές

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

Μικρή μείωση παρουσίασε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από την ΕΛΣΤΑΤ και διαμορφώθηκε στο 11,6% από 12,1% που ήταν τον Ιούνιο. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από 16 συνεχείς μήνες, όπου ο πληθωρισμός κατέγραφε συνεχή άνοδο.

Μια ακόμη σχετικά θετική εξέλιξη είναι το γεγονός ο πληθωρισμός τον Ιούλιο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, σε σχέση με τον Ιούνιο παρουσίασε μικρή μείωση της τάξεως του 1,8%, κάτι που είχε αρκετό καιρό να συμβεί.

Ωστόσο αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι η ακρίβεια αποκλιμακώνεται. Κάθε άλλο, αφού όπως φαίνεται και από τα στοιχεία, αρνητικοί πρωταγωνιστές ήταν οι συνήθεις «ύποπτοι», φυσικό αέριο, ρεύμα, καύσιμα, μεταφορές κ.λπ.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στο 11,6%, έναντι 12,1% τον Ιούνιο και 11,3% τον Μάιο.

 


Οι μεγαλύτερες αυξήσεις εντοπίζονται στο φυσικό αέριο με 178,9%, στο ηλεκτρικό ρεύμα με 55,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, στα καύσιμα με 33%, στα λαχανικά με 13,4%, έλαια – λίπη με 27,3%, γαλακτοκομικά – αυγά 16,4%, μεταφορές με αεροπλάνο 62,3% και μεταφορές με πλοίο με 25,4%.

Η μείωση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή για τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούλιο οφείλεται στην μείωση των φρούτων κατά 17,5%, του ηλεκτρικού κατά 17,5%, των καυσίμωνκατά 5,8%, ενώ αντίθετα αυξήθηκε το φυσικό αέριο κατά 37,1%.

Τέλος σημαντική αύξηση παρουσιάζουν οι τιμές στις μεταφορές με αεροπλάνο και πλοίο που είναι πάνω 48,5% και 20,4% αντίστοιχα.  

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις