Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πέτρος Ψωμάς: Η Πάτρα πρέπει να τιμήσει τον Διονύση Σιμόπουλο, υπάρχουν ιδέες- Όνειρό του, ένα πλανητάριο στην πόλη

Πέτρος Ψωμάς: Η Πάτρα πρέπει να τιμήσει ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Προτάσεις από το σπιράλ

Το ότι η Πάτρα έχει χρέος να τιμήσει τον αστροφυσικό Διονύση Σιμόπουλο, που έφυγε χθες από τη ζωή, τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης σπιράλ, Πέτρος Ψωμάς. Μάλιστα έκανε και σχετική ανάρτηση στα social media αναφέροντας πως μία πρόταση είναι η θεσμοθέτηση  συνεδρίου που θα φέρει το όνομα του.

Οι δυο τους διατηρούσαν φιλικές σχέσεις, είχαν τακτική επαφή ενώ είχαν κάνει μαζί και πολλές συζητήσεις και έτσι είναι σε θέση να ξέρει πως όνειρο του σπουδαίου αστροφυσικού ήταν να δημιουργηθεί και ένα πλανητάριο στην Πάτρα.   

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο επικεφαλής του σπιράλ, «η Πάτρα πρέπει να τον τιμήσει και να πάρουμε από τη λάμψη του και τη γνώση του. Τρεις προτάσεις που επεξεργαζόμαστε ως παράταξη είναι η θεσμοθέτηση ενός επιστημονικού συνεδρίου που θα γίνεται στην πόλη και θα έχει το όνομα του, η θεσμοθέτηση κάποιων υποτροφιών «Διονύσης Σιμόπουλος» που θα μπορεί να δίνει ο Δήμιος Πατρέων σε φοιτητές η μαθητές. Πρέπει να δούμε σοβαρά τη δημιουργία ενός πλανητάριου στην Πάτρα. Ήταν ένα όνειρο του για το οποίο είχε δουλέψει πολύ, είχε μελέτες, χρηματοδότηση αλλά και οι ιδέες για το πως θα αξιοποιείτο.

Η μεγάλη κατάκτηση του Διονύση Σιμόπουλου ήταν ότι είχε καταφέρει να απλουστεύει την επιστήμη και εκλαϊκευμένα να την φέρνει κοντά σε μαθητές ή μη γνώστες. Αυτό πρέπει η πόλη να το αξιοποιήσει, να κάνουμε πράγματα για τις επιστήμες στο όνομα του και στη μνήμη του. Όλα αυτά είναι πρώιμες σκέψεις και θα επανέλθουμε με συγκεκριμένες προτάσεις. Οι πατρινοί τον αγαπάνε πολύ και υπάρχουν πολλές ιδέες. Και εκείνος είχε αγάπη και ανησυχία για την πόλη».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις