Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σε πρώτη ζήτηση το κέντρο στο «κυνήγι» φοιτητικής στέγης- Το φετινό πλεονέκτημα

Πάτρα: Σε πρώτη ζήτηση το κέντρο στο «κυ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr η Κική Αθανασιάδη, πρόεδρος των Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαΐας

Τη φοιτητική τους στέγη στην Πάτρα έχουν ξεκινήσει να αναζητούν οι πρωτοετείς που θα εγκατασταθούν στην πόλη προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματα των σχολών τους.

Το ψάξιμο φέτος ξεκίνησε νωρίτερα από άλλες χρονιές καθώς οι βάσεις ανακοινώθηκαν πριν μπει ο Αύγουστος με αποτέλεσμα να υπάρχει το πλεονέκτημα του χρόνου.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr η Κική Αθανασιάδη, πρόεδρος των Ιδιοκτητών Ακινήτων  Αχαΐας, «η κινητικότητα φέτος παρουσιάστηκε νωρίτερα, μετακινήθηκε από τον Αύγουστο, στον Ιούλιο. Υπάρχει ήδη ένα ενδιαφέρον που εκδηλώνεται και θεωρούμε ότι θα διαρκέσει, μπορεί να επεκταθεί και μέχρι τον Σεπτέμβριο. Το γεγονός ότι ανακοινώθηκαν οι βάσεις πολύ νωρίτερα, δίνει ένα πλεονέκτημα στους ενδιαφερόμενους που αναζητούν φοιτητική στέγνη καθώς υπάρχει αρκετός χρόνος μέχρι την έναρξη των μαθημάτων τους. Μπορούν να βρουν αυτό που χρειάζονται, που τους αρέσει  και που μπορούν να αντιμετωπίσουν οικονομικά».

Όπως εξηγεί, «στην Πάτρα υπάρχει μεγάλος αριθμός διαθέσιμος σπιτιών που σημαίνει ότι όλοι μπορούν να βρουν σπίτι, μάλιστα είναι τόσα που κάποιοι ίσως μείνουν ξενοίκιαστα. Είναι σημαντικό να μην προχωρά κανείς σε μίσθωση σπιτιού αν δεν είναι σίγουρος γι΄ αυτό. Παρατηρείται το φαινόμενο φοιτητές να νοικιάζουν κάποιο σπίτι και μετά από τρεις μήνες να αποφασίσουν ότι δεν είναι το σπίτι που ήθελαν και να ξενοικιάζουν. Αυτό δημιουργεί προβλήματα. Είναι καλύτερα οι μισθώσεις να έχουν διάρκεια, σωστούς όρους  και πρέπει να ξέρουμε ότι και οι δύο πλευρές έχουν συμφέρον από αυτή τη σύμβαση, το καλό του ενός είναι και του άλλου. Και ο ιδιοκτήτης θέλει να έχει έναν καλό και φερέγγυο ενοικιαστή που δε θα του καταστρέψει το σπίτι  αλλά και ο ενοικιαστής θέλει ένα καλό ιδιοκτήτη που θα τον προστατεύει και θα είναι σωστός απέναντι του«.

Το κέντρο είναι σε πρώτη ζήτηση και ακολουθούν οι περιοχές προς το πανεπιστήμιο και προς τα ΤΕΙ. Παντού υπάρχουν σπίτια.  Στο κέντρο τα ακίνητα κοστίζουν περισσότερο ενώ σε γενικές γραμμές δεν έχει αλλάξει κάτι στις τιμές των ενοικίων σε σχέση με πέρσι. Οι τιμές είναι λογικές και καθορίζονται από τη προσφορά και τη ζήτηση. Η προσφορά είναι μεγάλη, η ζήτηση μέτρια».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις