Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΑΙΔΙ

/

Γνωρίζοντας το πρωτοποριακό ΚΔΑΠ ΚΑΝΤΕΛΕΝΑ που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα μουσικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων για τα παιδιά

Γνωρίζοντας το πρωτοποριακό ΚΔΑΠ ΚΑΝΤΕΛΕ...

Με σαφή και ξεκάθαρο προσανατολισμό στη μουσική και στις τέχνες

Στη καρδιά της Πάτρας, για 5η συνεχόμενη χρονιά ανοίγει τις πόρτες της για τις εγγραφές του νέου σχολικού έτους 2022-2023, η ΚΑΝΤΕΛΕΝΑ -ένα διαφορετικό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) - για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, με σαφή και ξεκάθαρο προσανατολισμό στη μουσική και στις τέχνες.

«Το ΚΔΑΠ ΚΑΝΤΕΛΕΝΑ προσφέρει ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, προσδοκώντας τα παιδιά να γνωρίσουν τον κόσμο της μουσικής και την πρακτική της μουσικής τέχνης, του χορού, των εικαστικών και του θεάτρου με τρόπο παιγνιώδη και παιδαγωγικό, φέρνοντάς τα σε επαφή με νέα υλικά και τεχνικές ως μέσα έκφρασης και επικοινωνίας», μας αναφέρει χαρακτηριστικά η καλλιτεχνική υπεύθυνη Ελένη Παπαδοπούλου-Αραβαντινού.

Ποιο είναι το όραμα της ΚΑΝΤΕΛΕΝΑΣ;

Η τέχνη επενεργεί́ άμεσα στον ψυχικό κόσμο του παιδιού. Εκφράζει συναισθήματα θετικά ή αρνητικά, που οδηγούν στην ανάπτυξη μιας ισορροπημένης προσωπικότητας. Στόχος όλων των καλλιτεχνικών εργαστηρίων της ΚΑΝΤΕΛΕΝΑΣ είναι η κοινωνικοποίηση, η τόνωση της αυτοπεποίθησης και της ενσυναίσθησης. Ως ένα ισχυρό μέσο, η καλλιτεχνική αγωγή ενθαρρύνει τα παιδιά να επικοινωνήσουν, να εκφραστούν, να ανακαλύψουν άγνωστες δημιουργικές τους πτυχές και να αναπτύξουν τις κοινωνικές και τις οριζόντιες δεξιότητες τους (soft skills).

Η ΚΑΝΤΕΛΕΝΑ οραματίζεται να καλλιεργήσει την αγάπη των παιδιών για την τέχνη, αναπτύσσοντας δεξιότητες συγκέντρωσης, ανάπτυξης λόγου και συναισθημάτων μέσα από ποικίλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Εμπνέει την έκφραση της δημιουργικότητας, θέτοντας θεμέλια στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους. Με αυτό τον τρόπο, η ΚΑΝΤΕΛΕΝΑ γίνεται ένας χώρος συνάντησης φίλων που μέσα από κοινές εμπειρίες, διευρύνουν τους γνωστικούς και πνευματικούς ορίζοντες τους.

 

Ποιος είναι ο λόγος για να γραφτεί ένα παιδί στο πρόγραμμα της ΚΑΝΤΕΛΕΝΑΣ;

Η καλλιτεχνική και μουσική αγωγή αποτελεί το κεντρικό πυρήνα των εργαστηρίων μας καθώς είναι πολύτιμο εργαλείο της διαπαιδαγώγησης ενός παιδιού.

Προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα μουσικών εργαστηρίων και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων για τα μικρά Καντελενάκια μας μέσα από τμήματα χωρισμένα σε ηλικιακές ομάδες. Εκτός των καθημερινών δραστηριοτήτων, διοργανώνουμε ποικίλες δράσεις ενημερωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα που τα παιδιά γίνονται μικροί καλλιτέχνες, προκειμένου να υπάρχει άμεση επαφή με την τοπική κοινωνία και να ενθαρρύνεται η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών.

Σχεδιάζουμε τις δραστηριότητες μας ώστε να:

· συμβάλλουν καθοριστικά σε μια πολύπλευρη ανάπτυξη

· εγείρουν ποικίλα συναισθήματα και σκέψεις

· αποτελούν εργαλεία έκφρασης και επικοινωνίας

· διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο στην ομαλή́ κοινωνικοποίησή

· αναπτύσσουν και επεκτείνουν τις οριζόντιες δεξιότητές (soft skills)

· καλλιεργούν το πνεύμα της αλληλεγγύης, της ομαδικότητας και της υπευθυνότητας

· εξελίσσουν την κριτική σκέψη, την παρατηρητικότητα και την αντίληψη

· αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία

 

Γίνονται κρατήσεις θέσεων;

Οι κρατήσεις θέσεων για την νέα χρονιά έχουν ξεκινήσει και καθώς παρουσιάστηκε αυξημένο ενδιαφέρον θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας στην διαδικασία εγγραφής των παιδιών.

 

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να εξασφαλίσουν τη θέση τους με τους εξής τρόπους:

1. Είτε συμπληρώνοντας την Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Συμμετοχής στο χώρο της ΚΑΝΤΕΛΕΝΑΣ ( Μαιζώνος 159 και Γούναρη, Πάτρα) ώστε να μας γνωρίσουν από κοντά και να δουν το χώρο που με τόση αγάπη έχουμε διαμορφώσει 2. Είτε συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική αίτηση στο παρακάτω Link: tinyurl.com/kdapkantelena

Τα μέλη του ΚΔΑΠ ΚΑΝΤΕΛΕΝΑ είναι σε θέση να σας ενημερώσουν αναλυτικά για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τη διαδικασία κατάθεσης της ηλεκτρονικής αίτησης σας στην ΕΕΤΑΑ.

 

Που μπορώ να ενημερωθώ για την ΚΑΝΤΕΛΕΝΑ (ΚΔΑΠ);

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μας:

Μαιζώνος 159 και Γούναρη, Πάτρα

Τηλέφωνο: 2610 273668

Mail: [email protected]

Facebook: KdapKantelena

Instagram: Kdapkantelena

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being