Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγυρίζει ο ιερός ναός του Αγίου Παντελεήμονα στο Προάστιο

Πάτρα: Πανηγυρίζει ο ιερός ναός του Αγίο...

Απόψε στον μέγα αρχιερατικό εσπερινό θα είναι ο Επίσκοπος Χρύσανθος και την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022 το πρωί στη Θεία λειτουργία ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Τη μνήμη του Αγίου Παντελεήμονα του Ιαματικού τιμά η εκκλησία μας στις 27 Ιουλίου και στην Πάτρα επίκεντρο του εορτασμού θα αποτελέσει ο ομώνυμος ιερός ναός στο Προάστιο, κάτω από τη νέα εθνική οδό Πατρών Αθηνών όπου απόψε Τρίτη παραμονή της εορτής στις 19.00 θα τελεστεί μέγας αρχιερατικός εσπερινός μετά Θείου κηρύγματος και αρτοκλασίας όπου θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Θα ακολουθήσει στις 10 το βράδυ ιερά αγρυπνία όπου θα ιερουργήσει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νεκτάριος Γαλάνης.

Ανήμερα την Τετάρτη 27/7 το πρωί στην πανηγυρική αρχιερατική Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει και θα μιλήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ενώ το απόγευμα στις 7 στον μεθεόρτιο εσπερινό θα ιερουργήσει ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού ιερού ναού της Ευαγγελίστριας, αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος που επίσης θα κηρύξει το Θείο λόγο. Αμέσως μετά θα γίνει και λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Παντελεήμονα στην ενορία.

Τέλος την ερχόμενη Κυριακή 31.7.2022 το πρωί στο τέλος της Θείας λειτουργίας θα γίνει μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των αοιδίμων ιερέων, κτητόρων και επιτρόπων του ιερού ναού.  

Αναμένεται πλήθος πιστών να προσέλθει στο ναό του Αγίου Παντελεήμονα στο Προάστιο για να προσκυνήσει τη χάρη του και να ανάψει ένα κερί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις