Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Βενζίνη: Οι καταναλωτές ελπίζουν να πληρώσουν κάτω από δύο ευρώ – Πιο οικονομικός ο Αύγουστος

Βενζίνη: Οι καταναλωτές ελπίζουν να πληρ...

Οι υψηλές τιμές στη βενζίνη έχουν επιφέρει αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες, με πιο σημαντική τον περιορισμό των μετακινήσεων και των χιλιομετρικών αποστάσεων

Η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης κινείται στα 2,238 ευρώ το λίτρο πανελλαδικά και είναι ελαφρώς μειωμένη σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα (ήταν στα 2,315), ενώ σταθερά κοντά στα 2 ευρώ κινείται το diesel κίνησης (στα 1,979 από 1,987 την περασμένη εβδομάδα).

Οι τιμές στην απλή αμόλυβδη έχουν καταγράψει μικρή αποκλιμάκωση, της τάξεως των 15-20 λεπτών το λίτρο, αλλά παραμένουν άνω των 2,2 ευρώ και, όπως προβλέπουν εκπρόσωποι της ελληνικής αγοράς, θα εξακολουθήσουν να κινούνται κοντά στα 2 ευρώ μέσα στο επόμενο διάστημα.

Η πτώση της τιμής κάτω από το «ψυχολογικό» όριο αναμένεται να αναθερμάνει την αγορά, τουλάχιστον γι’ αυτό το τρίμηνο, οπότε και θα τεθεί σε εφαρμογή το Fuel Pass 2.

Οι υψηλές τιμές έχουν επιφέρει αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες, με πιο σημαντική τον περιορισμό των μετακινήσεων και των χιλιομετρικών αποστάσεων, αλλά και την εξυπηρέτηση περισσότερων επιβατών ανά όχημα.

Ο Αύγουστος, αν οι βασικές συνισταμένες διαμόρφωσης των τιμών παραμείνουν σταθερές, αναμένεται ότι θα είναι λίγο πιο «φθηνός», καθώς θα «τρέχει» η επιδότηση ενώ, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η κυβέρνηση επεξεργάζεται τροποποίηση και επέκταση των μέτρων και μετά το τρίμηνο, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις