Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ποια περιοχή της Ελλάδας έχει την πιο ακριβή βενζίνη στην Ευρώπη;

Ποια περιοχή της Ελλάδας έχει την πιο ακ...

Από τα 2.10 στα… 2,81 ευρώ!

Οι τιμές των καυσίμων έχουν εκτοξευτεί στα ύψη τους τελευταίους μήνες και συγκεκριμένα από την περίοδο που ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία. Από το 1,50 ευρώ και κάτι που είχε φτάσει να πωλείται η αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων, πολύ γρήγορα ξεπέρασε τα 2 ευρώ και με το ξεκίνημα του καλοκαιριού οι τιμές ξεπέρασαν σε πολλά μέρη της Ελλάδας ακόμα και τα 2,50 ευρώ στο λίτρο. 

Στην πράξη οι μετακινήσεις άρχισαν να κοστίζουν περισσότερο και όλο αυτό το σκηνικό παρέσυρε όλη την οικονομία, αυξάνοντας τις τιμές όλων των αγαθών. Στις μεγάλες πόλεις η τιμή για την αμόλυβδη μπορεί να έφτασε ακόμα και τα 2,50 ευρώ, όμως σε πολλές άλλες περιοχές και ιδίως της νησιωτικής Ελλάδας, οι τιμές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

Από τα 2.10 στα… 2,81 ευρώ
Τις τελευταίες δέκα, περίπου, ημέρες έχει παρατηρηθεί μία αισθητή μείωση και πλέον η βενζίνη 95 οκτανίων φτάνει να πωλείται στα μεγάλα αστικά κέντρα μεταξύ 2,10 και 2,20 ευρώ ανά λίτρο. Παρά το γεγονός ότι οι τιμές παρουσιάζουν πτώση υπάρχουν μέρη στην Ελλάδα που όχι απλά δεν έχουν μειώσει τις τιμές αλλά τις διατηρούν σε τέτοιο επίπεδο που θεωρούνται και εξωφρενικές.

Όπως μπορείτε να δείτε και από τις αποκλειστικές εικόνες του Newsauto στο νησί Φούρνοι, η βενζίνη των 95 οκτανίων πωλείται 2,81 ευρώ ανά λίτρο. Την ίδια ώρα η τιμή του diesel αγγίζει τα 2,44 ευρώ!

40 ευρώ παραπάνω σε κάθε γέμισμα!
Με μία απλή πράξη, ένα καθημερινό αυτοκίνητο με ντεπόζιτο 60 λίτρα χρειάζεται στην Αθήνα για να γεμίσει 129 ευρώ, ενώ στους Φούρνους, ο ιδιοκτήτης του ίδιου αυτοκινήτου θα χρειαστεί 168,60 ευρώ, δηλαδή 39,60 ευρώ περισσότερα!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις