Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτιά στα Κρέστενα: Μαίνεται σε τρία μέτωπα- Ζημιές σε σπίτια, καμένες αγροικίες και στάβλοι- ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Φωτιά στα Κρέστενα: Μαίνεται σε τρία μέτ...

Μαίνεται η φωτιά

Σε τρία μέτωπα μαίνεται η πυρκαγιά στην περιοχή της Κρέστενας, που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στα Μακρίσια. Η νύχτα δεν ήταν εύκολη για τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς έκανε κηλίδωση στο μέτωπο προς Σμέρνα και έτσι προχώρησε προς την περιοχή του Δήμου Ζαχάρως.

Ωστόσο παραμένει σε απόσταση από την περιοχή της Σμέρνας και πίσω από το βουνό του Γρύλλου δίνεται η μάχη των επίγειων δυνάμεων.

Το δεύτερο μέτωπο είναι στην περιοχή της Βρίνας, ενώ το τρίτο στην περιοχή της Σκιλλουντίας το οποίο δείχνει μια αυξημένη επικινδυνότητα.

Με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρα μέσα ανέλαβαν δράση με ενισχυμένη παρουσία.

Επιχειρούν δυο αεροσκάφη Canadair, δύο αεροσκάφη Ari Tractor, δύο ελικόπτερα Erickson, δύο ελικόπτερα Agusta Bell και δύο ελικόπτερα M8.

Πέρα όμως από τα μέτωπα υπάρχουν παντου διάσπαρτες εστίες που πάντα απειλούν με αναζωπύρωση...

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, "Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθές στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 159 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 59 οχήματα και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ». Στην αεροπυρόσβεση επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ."

 

Κατασστροφές σε πολλές αγροικίες και στάβλους, αναφέρουν στην περιοχή της Κρέστενας, ενώ ζημιές σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έχουν προκληθεί σε σπίτια.

Η επόμενη ημέρα και ενώ μαίνονται οι πυρκαγιές είναι δύσκολη για την Ηλεία, που μετρά μια ακόμα πληγή, 15 χρόνια μετά το φονικό 2007.

πηγή ilialive.gr

Μαίνεται η φωτιά στην Ηλεία- Κρέστενα: Δύσκολη νύχτα με πολλαπλά μέτωπα στην πυρκαγιά- BINTEO

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Κρέστενα- Καίγονται σπίτια ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις