Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Κρέστενα- Καίγονται σπίτια ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Κρέστενα- Καίγον...

Εκκενώνονται χωριά, τρέχουν να σωθούν οι κάτοικοι

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση, λίγο μετά τις 3:30 το μεσημέρι, στα Μακρίσια στην Ηλεία. Συγκεκριμένα, συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε αρχικά σε δασική έκταση, αλλά γρήγορα επεκτάθηκε, με αποτέλεσμα να λάβει επικίνδυνες διαστάσεις.

Η κατάσταση φέρνει μνήμες του 2007

Nεώτερη ενημέρωση: Η κατάσταση με τη φωτιά στα Κρέστενα είναι οριακά βελτιωμένη από τις 21:00, καθώς οι φλόγες έχουν απομακρυνθεί από τις κατοικημένες περιοχές στην Ηλεία, αλλά έξω από το χωριό Γρύλλος μαίνεται ανεξέλεγκτη. Η πυρκαγιά συνεχίζει να κατακαίει δασικές εκτάσεις και να απειλεί περιοχές. Η νύχτα που έρχεται θα βρει δεκάδες οικογένειες μακριά από τα σπίτια τους, με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται δύσκολη. Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και η φορά της πυρκαγιάς αλλάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το πύρινο μέτωπο απλώθηκε πολύ γρήγορα σε μια έκταση 20 χιλιομέτρων και έκαψε σπίτια προς την Σκιλλούντια.

 

Nεώτερη ενημέρωση: Οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στη φωτιά έχουν ενισχυθεί και πλέον στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 125 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 43 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα.

 

Νεώτερη ενημέρωση: Ανεξέλεγκτη παραμένει μέχρι αυτή την ώρα η φωτιά στα Κρέστενα της Ηλείας ενώ ξυπνούν μνήμες από τις φονικές πυρκαγιές του 2007. Την ίδια στιγμή σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να ανακόψουν την πορεία του πύρινου μετώπου μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες. Ήδη οι κάτοικοι με όσα μέσα διαθέτουν κατευθύνονται προς το κέντρο της πόλης ενώ εστάλη και προειδοποιητικό μήνυμα από το 112.

Ακόμη σε πλήρη ετοιμότητα έχουν τεθεί τα Κέντρα Υγείας Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, καθώς επίσης και το Γ.Ν. Πύργου. Μέχρι τώρα μόνο ένας πολίτης που υπέστη ζημιές το σπίτι του από την πυρκαγιά έχει προσέλθει με αναπνευστικά προβλήματα στο Κ.Υ. Κρεστένων.

Μάλιστα ο αντιπεριφερειάρχης ζήτησε και βγαίνει προειδοποιητικό μήνυμα του 112 για για απομάκρυνση των κατοίκων από τα βόρεια σπίτια των Κρεστένων προς το κέντρο του χωριού. Ο άνεμος είναι δυτικός, η πυρκαγιά κινείται ανατολικά.

Επί τόπου έχουν σπεύσει 72 πυροσβέστες με 24 οχήματα και πέντε πεζοπόρα τμήματα ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτιά έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, ενώ κινείται πλέον ανεξέλεγκτη προς Κρέστενα.

Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά έχει μπει στα πρώτα σπίτια στην Σκιλλουντία και έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση στο χωριό Γρύλος στην κατασκήνωση της Φρίξας. Μάλιστα, όπως μεταδίδουν πληροφορίες, οι πυροσβέστες έχουν προχωρήσει ήδη σε αρκετούς απεγκλωβισμούς κατοίκων στην περιοχή.

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Υγείας «για την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Μακρισια Ηλείας έχουμε θέσει σε πλήρη ετοιμότητα τα Κέντρα Υγείας Κρεστένων Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως καθώς επίσης και το Γ.Ν. Πύργου. Μέχρι τώρα μόνο ένας πολίτης που υπέστη ζημιές το σπίτι του από την πυρκαγιά έχει προσέλθει με αναπνευστικά προβλήματα στο Κ.Υ. Κρεστένων. Έχει αντιμετωπιστεί πλήρως».

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις