Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η πολύτιμη συμβουλή που έδωσε ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ στον Μπίλι Μπομπ Θόρντον και τον βοήθησε

Η πολύτιμη συμβουλή που έδωσε ο Ρόμπερτ ...

Ήταν στο σετ της ταινίας «Ανήθικη Πρόταση» και ο Ρέντφορντ του είπε, συνέχισε να κάνεις μικρά, αξιόλογα φιλμ ή δεύτερους ρόλους & μετά θα έχεις την ευκαιρία για την μεγάλη ταινία της καριέρας σου

Μία συζήτηση του με τον Robert Redford έμελλε να αλλάξει την κοσμοθεωρία και την καριέρα του ηθοποιού και σεναριογράφου Billy Bob Thornton.

Όπως είδαμε στο σχετικό θέμα του σάιτ του Αμερικανικού περιοδικού People, 3 χρόνια πριν ο 67χρονος σήμερα, Μπίλι Μπομπ Θόρντον γίνει πρώτο όνομα και καθιερωθεί στο Χόλιγουντ με το ανεξάρτητο φιλμ «Sling Blade – Κοφτερό λεπίδι» το 1996, ένα δραματικό φιλμ για έναν πνευματικά καθυστερημένο άνδρα με ένα μυστηριώδες παρελθόν που χάρισε στον Θόρντον το βραβείο Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου και υποψηφιότητα για το Όσκαρ α’ ανδρικού, ο ηθοποιός είχε γυρίσει μία μικρή σκηνή για την ταινία «Indecent Proposal – Ανήθικη Πρόταση» του 1993.

Η «Ανήθικη Πρόταση – Indecent Proposal», το κοινωνικοερωτικό φιλμ του Adrian Lyne όπου ο Robert Redford υποδυόταν έναν εκατομμυριούχο μεγιστάνα που στο Λας Βέγκας προτείνει σ’ ένα νεαρό ζευγάρι τον David και την Diana (Demi Moore και Woody Harrelson), 1 εκατ. δολάρια για μία βραδιά με την Diana, έγινε εκείνη τη χρονιά το απόλυτο χιτ στις κινηματογραφικές αίθουσες ενώ γράφτηκαν και πολλά άρθρα.

Ο Billy Bob Thornton που με την τωρινή σύζυγο του Connie Angland έκαναν μία σπάνια δημόσια εμφάνιση στην πρεμιέρα της ταινίας του Netflix, “The Gray Man” όπου παίζει με τους Ράιαν Γκόσλινγκ και Κρις Έβανς (το φιλμ προβάλλεται και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare), συζητώντας πράγματα που επηρέασαν τη ζωή του, με το περιοδικό People, θυμήθηκε τα εξής:

“Ήμουν σε μία σύντομη σκηνή της ταινίας Indecent Proposal όπου πρωταγωνιστούσε ο Robert Redford και σ’ ένα διάλειμμα, ήρθε και μου είπε, 'Αυτό είναι ένα υπέροχο άρθρο', κρατώντας ένα άρθρο που επαινούσε την ταινία «One False Move»”. To αστυνομικό αυτό θρίλερ ήταν το ντεμπούτο του Thornton το 1992 όπου έπαιζε και είχε συνυπογράψει το σενάριο.

"Και ο Ρέντφορντ μου είπε", συνέχισε την αφήγηση του ο Thornton, "είναι ένα υπέροχο φιλμ και είναι βέβαιο πως θα κάνεις καριέρα εξαιτίας του. Το κοινό θα το δει και θα δώσει προσοχή".

Στη συνέχεια ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ συμβούλεψε τον Θόρντον, “τώρα που έχεις κάνει αυτό, μην κάνεις απότομα την επόμενη ταινία που μπορεί να είναι μεγάλη. Συνέχισε στον ίδιο δρόμο κάνοντας ταινίες όπως αυτή ή δεύτερους ρόλους και μετά θα έχεις την ευκαιρία για την μεγάλη ταινία της καριέρας σου”.

Και είχε δίκιο γιατί λίγα χρόνια μετά έκανα το Sling Blade, είπε στο περιοδικό People, ο ευγνώμων Thornton.

Έκτοτε ο Θόρντον που για ένα διάστημα από το 2000 έως το 2003 ήταν παντρεμένος με την Αντζελίνα Τζολί, έπαιξε σε μεγάλες παραγωγές όπως την ταινία του Oliver Stone «U Turn» (1997), την πολιτική σάτιρα «Primary Colors» (1998), την περιπέτεια καταστροφής επιστημονικής φαντασίας «Armageddon» (1998) που ήταν τεράστια εισπρακτική επιτυχία, το αστυνομικό δράμα «A Simple Plan» του Σαμ Ράιμι (1998), για το οποίο έλαβε την 3η υποψηφιότητα του για Όσκαρ (ήταν υποψήφιος για καλύτερο β’ ανδρικό ρόλο) ενώ το 2001 συμπρωταγωνίστησε στο φιλμ «Monster's Ball – Ο Χορός των τεράτων» σε σκηνοθεσία Marc Forster με την Χάλε Μπέρι, η οποία κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου α’ γυναικείου ρόλου στην απονομή του 2002. Από τις καλές του παρουσίες ήταν και στις ταινίες «The Man Who Wasn't There» το 2001 του Τζόελ Κοέν και «Friday Night Lights» το 2004, του Peter Berg.

Επίσης στην τωρινή ταινία «The Gray Man» κρατά ένα σημαντικό δεύτερο ρόλο – κλειδί και ξεχωρίζει αμέσως όπως θα περίμενε κάποιος.

Tέλος ο Θόρντον που στις 4 Αυγούστου κλείνει τα 67 του χρόνια είπε στο PEOPLE πως παρόμοια συμβουλή με του Ρέντφορντ, του έδωσε και ο θρυλικός σκηνοθέτης του παλιού Χόλιγουντ, Billy Wilder, τον οποίο είχε συναντήσει όταν ο άσημος ακόμα Θόρντον εργαζόταν ως σερβιτόρος.

"Μου είχε πει να κάνω τα δικά μου πράγματα και τελικά το κατάφερα με το Sling Blade", είπε τέλος ο ηθοποιός.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Με τους Γούντι Χάρελσον και Ντέμι Μουρ σ...

Με τους Γούντι Χάρελσον και Ντέμι Μουρ στην "Ανήθικη Πρόταση".

Αγνώριστος σχεδόν στο "Sling Blade&...

Αγνώριστος σχεδόν στο "Sling Blade", το 1996.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture