Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σκουπιδότοπος με τα όλα του! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Σκουπιδότοπος με τα όλα του! ΔΕΙΤ...
Μαρτάτος Tάκης

Πολίτης της περιοχής κατήγγειλε το γεγονός στο thebest.gr καθώς και στην πλατφόρμα παραπόνων sense.city – Πάτρα

Συμπολίτης κατήγγειλε στο thebest.gr ότι σ’ ένα συγκεκριμένο, δημόσιο χώρο που βρίσκεται σε δρόμο παράλληλο της Μεγάλης Περιμετρικής, στο τέρμα Ξηροποτάμου  στην Πάτρα εναποθέτουν συνέχεια βαριά αντικείμενα όπως λάστιχα και παλαιά, φθαρμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων καθώς και παλέτες, παλιά στρώματα, ξερά κλαδιά, κ.α. έχοντας μετατρέψει το σημείο σε άτυπο σκουπιδότοπο και ενώ σε απόσταση σχεδόν πενήντα μέτρων υπάρχουν κατοικίες.

Ο συμπολίτης ονόματι Νίκος Χριστοδούλου που φροντίζει τα αδέσποτα της περιοχής, έχει γνωστοποιήσει το πρόβλημα και επίσημα στην πλατφόρμα sense.city – Πάτρα, του Δήμου και του Πανεπιστημίου. Όπως ανέφερε στο thebest.gr, η τελευταία αίτηση του για να καθαριστεί ο χώρος έγινε πριν από 1 μήνα χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει ο απαραίτητος καθαρισμός και απομάκρυνση των λογιών αυτών σκουπιδιών που συσσωρεύονται στο σημείο. 

Το θέμα είναι πως προφανώς πρόκειται για ένα σημείο που λειτουργεί «ατύπως» ως σκουπιδότοπος ενώ τουλάχιστον 4 φορές τους τελευταίους μήνες έχουν πάει και έχουν μαζέψει τα σκουπίδια που αφήνονται εκεί, όπως αναφέρει.

Όπως μας περιέγραψε ο καταγγέλλων, είναι ένας ανοικτός, δημόσιος χώρος και η εναπόθεση σκουπιδιών γίνεται συνέχεια σε σταθερή βάση. Έχουν υπάρξει και φορές που στο σημείο έχουν αφήσει έως και νεκρά ζώα μετατρέποντας το χώρο σε μία άτυπη, «παράνομη» χωματερή.

Το πρόβλημα πάντως είναι πέρα από το υγειονομικό του κομμάτι πως εδώ και πάνω από 1 μήνα έχει συσσωρευτεί όγκος σκουπιδιών που αποτελεί και εστία κινδύνου ακόμη και πρόκλησης πυρκαγιάς μιας και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και με υψηλές θερμοκρασίες.

Επειδή κιόλας βρίσκονται και σπίτια σε κοντινή απόσταση των 50 μέτρων, ο καταγγέλλων και άλλοι περίοικοι ζητούν τον καθαρισμό του σημείου.

Τις φωτ. από το σημείο της οδού Ξηροποτάμου μας τις έστειλε ο καταγγέλων.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις