Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Φον ντερ Λάιεν: Μεταβαίνει στο Αζερμπαϊτζάν με στόχο συμφωνία για προμήθεια φυσικού αερίου

Φον ντερ Λάιεν: Μεταβαίνει στο Αζερμπαϊτ...

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μεταβεί τη Δευτέρα στο Μπακού

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα μεταβεί αύριο Δευτέρα στο Μπακού, σε αναζήτηση περισσότερου φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν, ανακοίνωσε η Επιτροπή, καθώς η Ε.Ε. επιδιώκει να μειώσει την εξάρτησή της από τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους.

 «Εν μέσω της συνεχιζόμενης μετατροπής των ενεργειακών αποθεμάτων σε όπλα από τη Ρωσία, η διαφοροποίηση των ενεργειακών εισαγωγών μας αποτελεί προτεραιότητα για την ΕΕ» ανέφερε η Επιτροπή με ανάρτηση στο Twitter. «Η πρόεδρος φον ντερ Λάιεν και η Επίτροπος (Ενέργειας) Κάντρι Σίμσον θα βρίσκονται αύριο στο Αζερμπαϊτζάν για να ενισχύσουν περαιτέρω τη συνεργασία μας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με ένα προσχέδιο το οποίο είδε το πρακτορείο Reuters στις 14 Ιουλίου, η Επιτροπή πρότεινε στις χώρες της ΕΕ μια συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν ώστε να αυξηθούν οι εισαγωγές φυσικού αερίου και να στηριχθεί η επέκταση του Νοτίου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου ώστε να γίνει αυτό.

Η Γερμανία προετοιμάζεται για πλήρη διακοπή των παραδόσεων ρωσικού αερίου
Η Γερμανία, η τέταρτη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο, προετοιμάζεται για όλα τα πιθανά σενάρια, συμπεριλαμβανομένης και της πλήρους διακοπής των παραδόσεων φυσικού αερίου από τη Ρωσία όταν λήξει η 10μερη περίοδος τακτικής συντήρησης του αγωγού Nord Stream 1, αυτήν την εβδομάδα.

Νωρίτερα, μέσω του Twitter, ο πρεσβευτής της Ρωσίας σε διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη, Μιχαήλ Ουλιάνοφ, έγραψε: «Η Ρωσία ποτέ δεν αρνήθηκε να συνεχίσει τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη και τηρεί πλήρως τις συμβατικές υποχρεώσεις της».

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις