Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο καρόδρομος προς Παναχαϊκό που ταξιδεύει τη... φήμη μας μέχρι την Κίνα!- ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ- DRONE

Πάτρα: Ο καρόδρομος προς Παναχαϊκό που τ...
Γιώτα Κοντογεωργοπούλου, Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος, Αβροκόμη Ξενόγιαννη

Έν ετει 2022

 Ποιο εμπόδιο μπορεί να βρίσκει μπροστά του στην Πάτρα του 2022 ένα ζευγάρι που αποφάσισε να επενδύσει σε ένα σαλέ το οποίο επισκέπτονται άτομα από τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ευρώπη;

Και ποιο καθημερινό βάσανο μπορεί να έχει ένας νέος άνθρωπος που αποφάσισε να γίνει κτηνοτρόφος;

Η απάντηση δεν είναι και h πιο αναμενόμενη. Ούτε η πιο λογική. Έναν κατσικόδρομο έχει να αντιμετωπίσει, ο οποίος επί δεκαετίες έχει σταθεί αδύνατον να φτιαχτεί από όλες τις δημοτικές αρχές και ο οποίος αποτελεί αγωνιώδες αίτημα επί 20ετία και βάλε.

Ο δρόμος βρίσκεται εντός οικισμού 1,5 χιλιόμετρο πιο ψηλά από τα σπίτια και  όχι, δεν πρόκειται για έναν απλό χωματόδρομο. Πρόκειται για έναν δρόμο που σπάει αυτοκίνητα, νεύρα και βεβαίως όλες τις καλές εντυπώσεις που παίρνει μαζί του ο επισκέπτης από την Κίνα π.χ. ο οποίος κατευθύνεται στο σαλέ και αδυνατεί να πιστέψει ότι έφτασε μέχρι εδώ για να συναντήσει έναν επικό καρόδρομο.

Έναν καρόδρομο που οδηγεί στην κορυφή του Παναχαϊκού, του βουνού δηλαδή που κατά καιρούς συζητάμε να αναπτύξουμε και προς την τουριστική κατεύθυνση και για το οποίο επίσης κατά καιρούς κατατίθενται μεγαλεπήβολες ιδέες προορισμένες να μείνουν στο συρτάρι.

Κι όλα αυτά, μόλις 40 λεπτά από το κέντρο της Πάτρας. Οδεύοντας από Πουρναρόκαστρο προς Πρασούδι και την κορυφή του βουνού. Κι όλα αυτά, στο σημείο με την θέα προς την πόλη που κοβει την ανάσα.

Το thebest.gr βρέθηκε στο σημείο και κατέγραψε με το φακό και την κάμερα του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου τις μαρτυρίες των κτηνοτρόφων και των ιδιοκτητών του σαλέ.  Άν κλείσεις τα μάτια και ακούσεις απλώς τις μαρτυρίες, μπορεί και να θεωρήσεις ότι ζεις σε άλλο… αιώνα.

ΔΕΙΤΕ ΛΗΨΗ ΑΠΟ DRONE (Aβροκόμη Ξενόγιαννη)

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ DRONE (Aβροκόμη Ξενόγιαννη)

Ο δρόμος με τις πέτρες

Ο δρόμος με τις πέτρες

Η θέα της Πάτρας από το σημείο

Η θέα της Πάτρας από το σημείο

«Είναι δυνατόν στον 21ο αιώνα να υπάρχει αυτός ο δρόμος;»

Το ερώτημα  απευθύνεται στους Φορείς της περιοχής και σε όσους κατά καιρούς διατυπώνουν απόψεις και προβληματισμούς σε σχέση με την ανάπτυξη του ορεινού τουρισμού, του οικοτουρισμού, ή την αναγκαιότητα στήριξης του πρωτογενούς τομέα.

Το επόμενο ερώτημα είναι: «Πόσα ακόμη χρόνια θα χρειαστούν για να γίνει ο δρόμος… δρόμος;

Προς το παρόν συλλέγουμε στις ανάλογες ταξιδιωτικές πλατφόρμες σχόλια άκρως επαινετικά για τη θέα απο ψηλά στο βουνό της Πάτρας και πολλά, μα πάρα πολλά "γαλλικά" για τον χωμάτινο εφιάλτη με τις κοτρώνες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις