Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αιγιάλεια: Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τον αειφόρο τουρισμό

Αιγιάλεια: Εκστρατεία ευαισθητοποίησης γ...

Με επιτυχία η ημερίδα στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο Αιγίου

Στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου “F.A.M.E. ROAD” στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος ο Δήμος Αιγιαλείας, πραγματοποιήθηκε ημερίδα ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης σχετικά με τον αειφόρο τουρισμό την Παρασκευή 1 Ιουλίου  στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο Αιγίου (Μυρτιά). 

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Αιγιαλείας κ. Χριστόπουλος και συντόνισε η κ. Χρυσούλα Χρηστιά, ενώ συμμετείχαν με εισηγήσεις ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Αιγιαλείας κ. Στράτος Βαρδάκης, ο κ. Λαυρέντης Βασιλειάδης από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος αναφέρθηκε στις πολιτικές βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας και η κ. Γεωργία Ήβου από το Υπουργείο Πολιτισμού, η οποία παρουσίασε την Πολιτιστική διαδρομή που είναι υπό διαμόρφωση από το ΥΠΠΟΑ. 

Συμμετείχαν, επίσης, η κ. Κουκουλομμάτη από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Π.Δ.Ε. η οποία παρουσίασε τη Μεσογειακή ποδηλατική διαδρομή η οποία διέρχεται από την περιοχή και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Mεdcycletour, καθώς και ο κ. Κόκκινος και η κ. Σαράντη από το Πανεπιστήμιο Πατρών οι οποίοι παρουσίασαν τη συμβολή των έργων Inherit και  Decost, αντίστοιχα, στον αειφόρο τουρισμό.

Τον κύκλο των ομιλιών συμπλήρωσαν: η κ. Λαμπροπούλου από την Αχαΐα Αναπτυξιακή, η κ. Κουμούτσου από το Φορέα Διαχείρισης Χελμού –  Βουραϊκού, ο κ. Αργυρός, αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Πρέβεζας,  η κ. Σκόρδα, σύμβουλος στρατηγικής ανάπτυξης και επικοινωνίας, ο δημοσιογράφος κ. Μπαλής και η κ. Σολδάτου από το Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια. 

 Σκοπός της ημερίδας ήταν η  ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τον πράσινο και γαλάζιο τουρισμό αλλά και για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να υιοθετηθεί και να εφαρμοστεί στην περιοχή.  


Το βράδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου παράσταση Θεάτρου σκιών  με τίτλο «Ο Καραγκιόζης διακοπές στην Αιγιάλεια».

Σημειώνεται ότι το ευρωπαϊκό έργο “F.A.M.E. ROAD”- Food Art Movement Energy – The Road to Country Experience είναι ένα πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας το οποίο βασίζεται στη διατήρηση και ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας μέσα από τέσσερις πυλώνες, τους λεγόμενους F.A.M.E. (Food, Art, Movement, Energy) δηλαδή Τοπικά Προϊόντα Aγροδιατροφικού Tομέα – Τέχνη και Πολιτισμός – Βιώσιμη Κινητικότητα – Πράσινη Ενέργεια και αποσκοπεί στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής της Αιγιάλειας και την ανάδειξή της ως τουριστικού προορισμού μέσω μιας ολοκληρωμένης και αειφόρου προσέγγισης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις