Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συγκίνηση για το θάνατο του καθηγητή θεολόγου και τέως λυκειάρχη Χρήστου Τσούβαλη

Πάτρα: Συγκίνηση για το θάνατο του καθηγ...
Μαρτάτος Tάκης

Ο εκλιπών είχε μάλιστα τιμηθεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο με το οφφίκιο του Άρχοντος Οστιαρίου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας

Ιδιαίτερη θλίψη και συγκίνηση προξένησε μόλις μαθεύτηκε η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή ο συμπολίτης καθηγητής θεολόγος και τέως λυκειάρχης Χρήστος Κων. Τσούβαλης σε ηλικία 85 ετών.

Ο εκλιπών που ήταν λυκειάρχης στο 1ο Γενικό λύκειο Πατρών, τα τελευταία χρόνια ερχόταν και βοηθούσε στο ψαλτήρι στον ιερό ναό Παντανάσσης που ήταν και η ενορία του. Άνθρωπος μορφωμένος, κατηρτισμένος και περί των εκκλησιαστικών και θεολογικών θεμάτων και καλλικέλαδος ο Χρήστος Τσούβαλης ήταν ένας συμπολίτης που ξεχώριζε για την ευγένεια του και την κοινωνικότητα του. Όπως είδαμε στο panagiotisandriopoulos.blogspot.com (απ' όπου και η φωτ.) η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος είχε τιμήσει τον Κωνσταντινουπολίτη θεολόγο Χρήστο Τσούβαλη, απονέμοντας του το οφφίκιο του Άρχοντος Οστιαρίου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας. Την απονομή είχε κάνει μετά από ανάθεση του Πατριάρχου, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος την Κυριακή 28 Ιουνίου 2009 στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, μετά την Θεία Λειτουργία.

Ο Χρήστος Τσούβαλης υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως καθηγητής θεολόγος και λυκειάρχης στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ήταν κι ένας άριστος οικογενειάρχης. Ήταν παντρεμένος με την Έλλη Τσούβαλη και πατέρας τριών παιδιών, της Κατερίνας, του Γρηγόρη και του Κωνσταντίνου ενώ είχε και τη χαρά να δει εν ζωή έξι εγγόνια, το ένα εκ των οποίων έχει και το όνομα του.

Η κηδεία του θα τελεστεί την Παρασκευή 8-7-2022 και ώρα 5 μ.μ. στον ιερό ναό Παντανάσσης Πατρών και θα ακολουθήσει η ταφή του στο Κοιμητήριο Παναγίας Αλεξιωτίσσης Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις