Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Νέα μεταμόρφωση για την Αμερικανίδα ηθοποιό Βαιόλα Ντέιβις για χάρη του φιλμ "The Woman King"

Νέα μεταμόρφωση για την Αμερικανίδα ηθοπ...

Η ταινία που είναι ένα ιστορικό έπος, ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 16 Σεπτεμβρίου 2022

To ιστορικό έπος της Sony Pictures, “The Woman King” σε σκηνοθεσία της Αμερικανίδας Gina Prince-Bythewood ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες των ΗΠΑ στις 16 Σεπτεμβρίου 2022 και το σχετικό διαφημιστικό τρέιλερ δόθηκε στην κυκλοφορία. Πρωταγωνιστεί η 56χρονη Αφροαμερικανή ηθοποιός Viola Davis που έχει προταθεί 4 φορές για το βραβείο Όσκαρ, με πιο τελευταία φορά, το 2021 για το «Ma Rainey's Black Bottom».

Όπως έγραψε ο Ηλίας Δημόπουλος στο cinemagazine.gr, η κεντρική ηρωίδα της ταινίας χαρακτηρίστηκε ως «θηλυκή Braveheart» από το Vanity Fair. Ο λόγος για την πολεμίστρια Νανίσκα του στρατού των μαχητριών Αγκότζι, γνωστές και ως οι «Αμαζόνες της Δαχομέης» (η Δαχομέη είναι σήμερα η Μπενίν στη δυτική Αφρική) κατά τον 17ο, 18ο και 19ο αιώνα, που έπαψαν να υφίστανται στις αρχές του 20ου αιώνα.

Την ηγέτιδα των αγωνιστριών αυτών, την Στρατηγό Νανίσκα, υποδύεται στο πολυαναμενόμενο φιλμ η Βαϊόλα Ντέιβις, εκ νέου μεταμορφωμένη μετά από τον απαιτητικό ρόλο της Μα Ρέινι. «Υπάρχουν ελάχιστοι ρόλοι για έγχρωμες ηθοποιούς. Το σκούρο δέρμα, η φαρδιά μύτη, τα παχιά χείλη. Οι ιστορίες είναι ασυνήθιστα λίγες. Είναι δύσκολο να είσαι καλλιτέχνης, δύσκολο να είσαι Μαύρος καλλιτέχνης και ακόμα δυσκολότερο να είναι γυναίκα Μαύρη καλλιτέχνις», ανέφερε η ταλαντούχα Ντέιβις προσθέτοντας σχετικά με το «The Woman King» πως «οι ιστορικές περιγραφές των Αγκότζι έχουν ας πούμε ένα βιβλίο, το 'The Amazons of Black Sparta', που το υπογράφει λευκός άνδρας. Έπρεπε να προσπεράσω πολλά σημεία του καθώς είχε σχόλια όπως 'Έμοιαζαν με κτήνη. Ήταν άσχημες. Ήταν σαν άντρες.' 'Έπρεπε να περάσω απ' όλα αυτά».

Η Ντέιβις για να μεταμορφωθεί σε Στρατηγό Νανίσκα χρειάστηκε να κάνει πολεμικές τέχνες, προπόνηση με όπλα, βάρη και σπριντ για τέσσερεις ώρες κάθε μέρα πέντε φορές την εβδομάδα. «Είναι άλλο state of mind να μπεις σε αυτό το πνεύμα, αυτή τη γενναιότητα», ανέφερε. Την ταινία υπογράφει σκηνοθετικά η Τζίνα Πρινς-Μπάιθγουντ («Πότε Πέφτει Ένα Αστέρι», «Secret Life of Bees», «Love & Basketball)» που θέλησε να διατηρήσει μια αυθεντικότητα, δηλώνοντας ότι πήγε «για τον ρεαλισμό, την ωμότητα και καθόλου για την γυαλιστερή όψη».

Η ταινία αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για νέα εποχή που οικοδομείται στην χολιγουντιανή βιομηχανία, τονίζει το cinemagazine.gr.

Εκτός της Viola Davis παίζουν οι Thuso Mbedu, Lashana Lynch, Sheila Atim, Hero Fiennes Tiffin και ο John Boyega.

Η ταινία όταν βγει τη νέα χειμερινή περίοδο στην Ελλάδα αναμένεται για προβολή και στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture