Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Νία Βαρντάλος από τον Δρυμό Καλαβρύτων ξεκίνησε στην Κέρκυρα τα γυρίσματα του "Γάμος αλά ελληνικά 3"

Η Νία Βαρντάλος από τον Δρυμό Καλαβρύτων...

Η 59χρονη Ελληνοκαναδή ηθοποιός & σεναριογράφος αγαπά πολύ την Ελλάδα και δεν ξεχνά ποτέ την αμέριστη βοήθεια που της πρόσφεραν ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον στο να κάνει το 1ο "Γάμος αλά ελληνικά" πριν από 20 χρόνια

Ως γνωστόν τα γυρίσματα της ταινίας “My Big Fat Greek Wedding 3 – Γάμος αλά ελληνικά 3“ της Ελληνοκαναδής δημιουργού Νία Βαρντάλος είναι σε εξέλιξη στη χώρα μας και όπως ακούσαμε, την Τρίτη 5 Ιουλίου 2022 ξεκίνησαν και τα κυρίως γυρίσματα στην πανέμορφη Κέρκυρα που θα διαρκέσουν έως τις αρχές Αυγούστου με τους παραγωγούς και τη Νία Βαρντάλος να προσπαθούν να κρατήσουν όσο μπορούν μυστικά τόσο την πλοκή της νέας ταινίας όσο και τα μέρη των γυρισμάτων.

Πάντως όπως είπε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Κέρκυρα Μαρίνα Μοσχάτ, το ενδιαφέρον των ντόπιων για να συμμετάσχουν ως κομπάρσοι η σε μικρότερους ρόλους στην ταινία, ήταν μεγάλο και συγκινητικό.

Η 59χρονη, ιδιαίτερα δημοφιλής Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός και σεναριογράφος Νία Βαρντάλος από το Γουίνιπεγκ του Καναδά που ζει πλέον στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, έχοντας ρίζες καταγωγής από την Ελλάδα και δη την ορεινή Αχαΐα (από τον Δρυμό Καλαβρύτων), πριν περίπου 20 χρόνια γνώρισε τον απόλυτο θρίαμβο με την ταινία «My Big Fat Greek Wedding – Γάμος αλά ελληνικά» που ήταν μία ανεξάρτητη παραγωγή με παραγωγούς τον Τομ Χανκς και την Ελληνικής καταγωγής σύζυγο του, ηθοποιό Ρίτα Γουίλσον, οι οποίοι ανακάλυψαν την Βαρντάλος σ’ ένα θέατρο στο Λος Άντζελες, είδαν την παράσταση της, πίστεψαν σε αυτήν και της έδωσαν την μεγάλη ευκαιρία να κάνει την ταινία που θριάμβευσε και πολλοί πιο πριν είχαν απορρίψει.

Σε συνέντευξη της στην Έρση Δάνου, στην Εφημερίδα των Συντακτών (φύλλο του σαββατοκύριακου 2-3 Ιουλίου 2022), η ταλαντούχα Νία Βαρντάλος, η Τούλα Πορτοκάλος της ταινίας, είπε πως «χρωστώ στη Ρίτα Γουίλσον και τον Τομ Χανκς πολλά. Ήρθαν να δουν την παράσταση μου πάνω στην οποία βασίστηκε η ταινία και ήμουν τρομερά τυχερή που έτυχε να δουν ακριβώς την παράσταση που φάνηκε στη Ρίτα καλή για να γίνει ταινία. Της έδωσα τότε το σενάριο που είχα γράψει, το οποίο είχα γράψει χωρίς κανείς να μου το ζητήσει. Γιατί κάτι μέσα μου μού έλεγε ότι έχω κάτι να πω. Παρόλ’ αυτά κανείς δεν ήθελε να το διαβάσει, δεν είχα και ατζέντη και ο μάνατζερ μου με άφησε γιατί δεν έβρισκα δουλειά. Έτσι αποφάσισα να το βγάλω μόνη μου στη σκηνή, ήταν δύσκολο, ξόδεψα όλα μου τα χρήματα που έβγαζα κάνοντας σπικάζ τότε & μετά βίας πλήρωνα το νοίκι μου. Όμως επένδυσα στον εαυτό μου κι έκανα την παράσταση. Ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον αναγνώρισαν σε μένα έναν σύντροφο ηθοποιό που προσπαθούσε να τα καταφέρει άραγε, δεν ξέρω. Αλλά τους αγαπώ σαν να ήταν μέλη της οικογένειας μου».

Όλα τα υπόλοιπα είναι…ιστορία και δη Χολιγουντιανή καθώς η ταινία του 2002 «έσκισε» εμπορικά και καλλιτεχνικά & καθιέρωσε την Νία Βαρντάλος, η οποία προτάθηκε μάλιστα για το βραβείο Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου και για την Χρυσή Σφαίρα καλύτερης γυναικείας ερμηνείας σε κωμωδία – μιούζικαλ. Οι εισπράξεις του «Γάμος αλά ελληνικά» έφτασαν τότε τα σχεδόν 370 εκατ. δολάρια παγκοσμίως από τα οποία τα 241 εκατ. προήλθαν από το Αμερικάνικο boxoffice.

Ακολούθησε το «Γάμος αλά ελληνικά 2» το 2016 που είχε επίσης επιτυχία αν και μικρότερη πλησιάζοντας τα 100 εκατ. δολάρια σε παγκόσμιες εισπράξεις ενώ η Βαρντάλος είχε κάνει & μία ταινία που γυρίστηκε στην Ελλάδα με συμπρωταγωνιστές τον Αλέξη Γεωργούλη και τον βετεράνο του Χόλιγουντ, Ρίτσαρντ Ντρέιφους, το «My Life in Ruins - Έρωτας αλά ελληνικά» το 2009 που επίσης άρεσε πολύ.

Η Νία Βαρντάλος που έχει γράψει κι ένα βιβλίο, το «Instant Mom» (Και Ξαφνικά Μαμά) που κυκλοφορεί και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και εξιστορεί την προσωπική εμπειρία υιοθεσίας της κόρης της, ούτε λίγο ούτε πολύ, θεωρείται αυτή τη στιγμή, η πρέσβειρα των Ελληνοαμερικανών στο Χόλιγουντ και είναι ιδιαίτερα αγαπητή.

Σε ανάρτηση που είχε κάνει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, είχε γνωστοποιήσει ότι ολοκλήρωσε το σενάριο για την τρίτη ταινία του franchise της ρομαντικής κωμωδίας «Γάμος αλά ελληνικά» και πως σύντομα θα μπορέσουν να ξεκινήσουν τα γυρίσματα, κάτι που ήδη έγινε. Τη δημοσίευσή της αυτή είχε συντροφεύσει και μία φωτογραφία με τους συμπρωταγωνιστές της Λέινι Καζάν, Λούις Μάντιλορ και Τζία Καρίδις και όπως έγραψε η νέα ταινία θα είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο Μάικλ Κονσταντίν, τον ηθοποιό που υποδύθηκε στις 2 πρώτες ταινίες, τον πατέρα της, Γκας, ο οποίος πέθανε στις 31 Αυγούστου 2021 από φυσικά αίτια σε ηλικία 94 ετών.

Η βασική φωτ. είναι από Eurokinissi.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Με τον Τζον Κόρμπετ στο "Γάμος αλά ...

Με τον Τζον Κόρμπετ στο "Γάμος αλά ελληνικά" το 2002.

"Έρωτας αλά ελληνικά" όπου η Ν...

"Έρωτας αλά ελληνικά" όπου η Νία Βαρντάλος είχε υποδυθεί μία ξεναγό τουριστών.

Η Νία Βαρντάλος, η Έλενα Καμπούρη και ο ...

Η Νία Βαρντάλος, η Έλενα Καμπούρη και ο Τζον Κόρμπετ στο "Γάμος αλά ελληνικά 2".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight