Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Νύχτα αγωνίας για το πύρινο μέτωπο - Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις -ΒΙΝΤΕΟ

Ηλεία: Νύχτα αγωνίας για το πύρινο μέτωπ...

Υπάρχει αναζωπύρωση

Δύσκολη προμηνύεται η νύχτα για τις ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικήςπου επιχειρούν στη φωτιά κοντά στο χωριό Κορυφή του νομού Ηλείας, καθώς το απόγευμα της Τετάρτης αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει χθες, Τρίτη.

 Συγκεκριμένα επιχειρούν 104 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων και 32 οχήματα, ωστόσο το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε απόσταση από τον οικισμό και δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Το μεσημέρι η φωτιά είχε οριοθετηθεί αλλά η αλλαγή της φοράς του ανέμου οδήγησε σε αναζωπύρωση.

* Αργά το απόγευμα της Τετάρτης νέες αναζωπυρώσεις αντιμετώπισαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που επιχειρούν στην περιοχή Κορυφή του Πύργου Ηλείας.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, «μέχρι και λίγο πριν από τη δύση του επιχειρούσαν εναέρια μέσα, τα οποία μαζί με τις επίγειες δυνάμεις περιόρισαν την  φωτιά σε μία χαράδρα, όπου τώρα καίει σε διάσπαρτες εστίες».

Επίσης, όπως πρόσθεσε, «έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων που πνέουν στην περιοχή», ενώ στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 80 πυροσβέστες με 25 οχήματα.

Νωρίτερα, η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη και κατευθυνόταν προς το χωριό. Επιχειρούσαν σε κύματα 2 Erickson, 2 CL215, 2 CL415, 2 BELL214 και 4 Tractores. Συνολικά επιχειρούν 104 πυροσβέστες 2 Ομάδες πεζοπόρων, 2 ΕΜΟΔΕ, 32 πυροσβεστικά οχήματα 8 αφή και 6 ΕΠ.

* Σύμφωνα με πληροφορίες δυο πυροσβέστες τραυματίστηκαν εν ώρα καθήκοντος. Ο πρώτος υπέστη ελαφρά εγκαύματα και ο δεύτερος θερμοπληξία. Και οι δύο αποχώρησαν από το σημείο για το νοσοκομείο του Πύργου.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος είχε δηλώσει: «Πριν από λίγο, ένα ασθενοφόρο πήρε έναν πυροσβέστη, ο οποίος λιποθύμησε γιατί μάλλον εισέπνευσε καπνό. Αυτή την ώρα έχουμε εστίες, οι οποίες είναι στοιχεία αναζωπύρωσης σε μέτωπο περίπου 500 μέτρων. Υπάρχουν δυνάμεις από την πολιτική προστασία του δήμου, ήδη έχουμε 4 βυτιοφόρα εκεί, καθώς υπάρχουν και οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας».

«Έχει αέρα, αλλά πιστεύουμε ότι οι δυνάμεις που είναι εκεί θα αποτρέψουν περαιτέρω αναζωπυρώσεις. Η φωτιά κινείται προς το χωριό, αλλά είναι περίπου 1,5 χιλιόμετρο μακριά, δεν κινδυνεύει ακόμα το χωριό Κορυφή του Πύργου Ηλείας. Στο χωριό αυτό κάθε καλοκαίρι έχουμε 5 με 10 φωτιές και όλοι οι κάτοικοι μιλούν πλέον για κάποιον μανιακό εμπρηστή» είπε στο newsit.gr ο κ. Αντωνακόπουλος.

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά στην Ηλεία στην περιοχή Κορυφή του Πύργου καθώς υπάρχει αναζωπύρωση και οι φλόγες φτάνουν προς το χωριό.

Το 112 χτύπησε για τους κατοίκους του χωριού Κορυφή για προληπτική εκκένωση και ήδη έχουν απομακρυνθεί γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι προς το διπλανό χωριό. Η φωτιά έχει πλησιάσει πολύ το χωριό Κορυφή και οι προσπάθειες κατάσβεσης είναι πολύ δύσκολες για την πυροσβεστική καθώς η περιοχή είναι δύσβατη. Σύμφωνα με το ilialive στην περιοχή, επιχειρούν εκ νέου εναέρια μέσα ενισχυμένα φτάνοντας στα 13 τον αριθμό.

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 2 Erickson, 2 CL215, 2 CL415, 2 BELL214 και 4 Tractores. Συνολικά επιχειρούν 104 πυροσβέστες 2 Ομάδες πεζοπόρων, 2 ΕΜΟΔΕ, 32 πυροσβεστικά οχήματα 8 αφή και 6 ΕΠ.

 

355 δασικές πυρκαγιές την τελευταία εβδομάδα
Την τελευταία εβδομάδα εκδηλώθηκαν 355 δασικές πυρκαγιές στη χώρα μας.

Παράλληλα το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να επέμβει σε 882 αστικές πυρκαγιές και 657 παροχές βοηθείας.

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 41 δασικές πυρκαγιές.

Δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών που επικράτησαν, με υψηλές θερμοκρασίες, αυξημένη ένταση των ανέμων καθώς και χαμηλά ποσοστά σχετικής υγρασίας, ευνοήθηκε η εκδήλωση και γρήγορη επέκτασή τους.

Οι σημαντικότερες από αυτές ήταν στο Σχιστό Κορυδαλλού, στις Πόρτες Αχαΐας, στο Σχηματάρι Βοιωτίας, στο Σερνικάκι Φωκίδας, στη Κορακιά Κρανιδίου Αργολίδας, στο Πόρτο Γερμενό, στον Άγιο Ιωάννη Κορινθίας και στην Κορυφή Πύργου Ηλείας.

Ειδικότερα, με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, το προσωπικό των πυροσβεστικών Υπηρεσιών σε Αττική και Στερεά Ελλάδα τέθηκε σε γενική επιφυλακή για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών σε αυτές τις Περιφέρειες.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι Ελληνικές Πυροσβεστικές δυνάμεις επιχείρησαν από κοινού, με Ρουμάνους και Βούλγαρους πυροσβέστες, στο πλαίσιο του προγράμματος προεγκατάστασης, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εχθές το βράδυ, σε δασική έκταση, στην περιοχή Κορυφή Πύργου, επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις με τη συνδρομή μηχανημάτων έργου και υδροφόρων της Τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις 2 και 18 το μεσημέρι, στην Πυλαία Έβρου, πλησίον της Εγναντίας οδού, επιχείρησαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, και την έθεσαν υπό έλεγχο σε χρονικό διάστημα 2 ωρών.

Για αύριο Πέμπτη, αναμένεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, σε Αττική, σε περιοχές της Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ιονίου, Σποράδων, Κρήτης, Ανατολικού Αιγαίου, και Δωδεκανήσων.

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά είναι σημαντικό να παραμείνετε ψύχραιμοι, και να καλέσετε στο 199 ή στο 112 και να δώσετε πληροφορίες για:

- την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε,
- το ακριβές σημείο της πυρκαγιάς και την κατεύθυνσή της
- την ένταση του ανέμου στην περιοχή και
- το είδος της βλάστησης που καίγεται

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις