Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

“Σπιραλατιστή (ακομμάτιστη;) αερολογία”

“Σπιραλατιστή (ακομμάτιστη;) αερολογία”

Του Ανδρέα Μάζη

΄Εχω εντυπωσιαστεί από τις κριτικές της παράταξης  Σπιράλ , τα τελευταία  χρόνια. Ενθυμούμαι με νοσταλγία την κρίση τους για το διάγγελμα του Δήμαρχου μια πρωτοχρονιά. ΄Ηταν λυπητερό και τους μπήκε στο στόχαστρο. Να παλέψουμε για την ανεργία , την ανέχεια ,την φτώχεια και τις δυσκολίες της ζωής ,για μια καλύτερη πόλη, φώναζε ο Δήμαρχος !Το μελέτησε κάποιο στέλεχος της  παράταξης και επιτέθηκε στον δήμαρχο..Τι είναι αυτά τα θλιβερά..Εδώ περνάμε καλά ,έχουμε καλή δουλειά, κονομάμε ασύστολα,έχουμε πολλά λεφτά και δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε ( Μπόστ 1962), γελάμε, χορεύουμε, κάνουμε καρναβαλικά group, και είμαστε χαρούμενοι!

Πού ζούν αυτοί, μου πέταξε η αντιδραστική κόρη μου. Στην Ελλάδα;Είναι αισιόδοξοι τις πέταξα, σαν τον Υπεραισιόδοξο Σύλλογο Κυριών, που δραστηριοποιείται με επιτυχίες..

Επόμενη κριτική αφορούσε την έλλειψη εξωστρέφειας του Δήμου και ανέλυε ότι σε επισκέψεις του επικεφαλής ,σε δεκάδες Δήμους (από βορρά προς νότο),προέκυψε ότι  εκεί προχωρούν σε αδερφοποιήσεις με δεκάδες πόλεις της αλλοδαπής ,ενώ η Πάτρα υστερεί και είναι κρίμα..Γιατί ρε Δήμαρχε, δεν μας αδερφοποιείς με την Τεργέστη ,του πέταξα ,καθώς γνωρίζω την πρόξενο της χώρας μας ,σε αυτή την πόλη που πάντα και τώρα ,έχει δραστήρια Ελληνική κοινότητα; Παιδί μου μου απάντησε στοργικά ο δήμαρχος, αυτή η διαδικασία απαιτεί χρήματα, αποστολές ,και εμείς δεν έχουμε μαντήλι να κλάψουμε, με τις περικοπές των χρηματοδοτήσεων από το κράτος, των τελευταίων10 χρόνων. Βάζουμε άλλες προτεραιότητες, αδερφέ μου.

Αλλά η πιο συγκλονιστική καταγγελία αφορούσε το Συνέδριο ( κατά λάθος το όρισε συνέδριο ο καταγγέλων),με τους γλύπτες και τα γλυπτά τους. Εδώ στριμώχθηκα καθώς, απαιτούσαν απαντήσεις  σε αμείλιχτα ερωτήματα!! Το θέμα ήταν η προσφυγιά ,η δική μας το 1922, και των λαών Ασίας και Αφρικής , που τα τελευταία  χρόνια είναι μαζική.Και προέκυψαν πολύ ωραία γλυπτά (να πάτε να τα δείτε). Οι καταγγέλοντες ομιλούν για προβολή ιδεολογημάτων και κομματικήν  προπαγάνδαν και τονίζουν ότι έτσι δεν ενώνονται οι δημότες!!!( ενώ με ένα καρναβαλικό group ,κάτι γίνεται ,κατεβαίνουμε και για δήμαρχοι).Βλέπουν κομματικήν χροιάν εις τα έργα, διαπιστώνουν ευνοιοκρατείαν και αποκλεισμούς (θα έχουν υπ΄όψιν τους κάποιον γλύπτην που αποκλείστηκε κακήν κακώς) και τονίζουν, ότι δεν ρωτήθηκε το Σπιράλ , που ως γνωστόν, δεν είναι δογματικόν. Απαιτεί εξηγήσεις και αποτίμησιν από τον Πολιτιστικόν Οργανισμόν και καταγγέλει ότι το Εικαστικόν Επιμελητήριον Ελλάδας , αποφάσισε ,χωρίς να τους ρωτήσει. Η δε Πρόεδρος κ.Μελά ,είναι συντρόφισσα του Δήμαρχου ,ως μη όφειλε ( η μπάλα  πήρε και μένα  αλλά ας κάνω τον ακομμάτιστον σκέφτηκα πονηρά, να ξεγελάσω το Σπιράλ!).Εδώ έβαλαν θέμα!

Δεν μου λές , με στρίμωξε η κόρη μου..Οι Δήμαρχοι της Ελλάδας ,που συναντά ο τύπος , είναι ακομμάτιστοι; Δεν ξέρω, ίσως της πέταξα. Και η Μελά διορίστηκε από το κόμμα της και τον Πελετίδη; Εκλέχτηκε, της απάντησα ψύχραιμα και μάλιστα πρόσφατα, εκλέχτηκε άλλος και η θεία Μάρθα αντιπρόεδρος. Χάρηκε το παιδί. Στην συνέχεια τονίζει ότι δεν ήρθαν τουρίστες να δούν τα γλυπτά ,( ούτε ο ίδιος τα είδε φαντάζομαι), και  από την μια λέει, ότι επιλέχτηκαν οι γλύπτες αναξιοκρατικά και από την άλλη, κρίνει ότι δεν φιλοξενήθηκαν σωστά! (Τρικυμία εν κρανίω!). Σαν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Οργανισμού επιθυμώ να εντοπίσω ότι υπάρχουν τα γλυπτά ,είναι αξιόλογα και στο θέμα, και να αφήσουν τα υπονοούμενα  οι γραφικοί και ακομμάτιστοι. Ο δήμος με λειψά έσοδα, κάνει ότι μπορεί για τον λαό και την πόλη .Και τα προβλήματα δεν είναι καρναβαλικά group . Είναι επείγοντα, σοβαρά και απαιτούν αγώνες και όχι γραφικές φωνασκίες.

 Ανδρέας Μάζης , Γιατρός Χειρουργός ,μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου της Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις