Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Ηλεία - Χωρίς ενεργό μέτωπο- Εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπρησμού

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Ηλεία - Χωρίς ...

Υπάρχουν πολλές μικροεστίες στο εσωτερικό, οι οποίες αντιμετωπίζονται με τα εναέρια μέσα

Δύο Canadair και δύο Tractores πραγματοποιούν, από νωρίς σήμερα το πρωί, ρίψεις νερού στο μέτωπο της φωτιάς, που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Πόρτες, Αχαΐας και στη συνέχεια επεκτάθηκε στην γειτονική περιφερειακή ενότητα της Ηλείας.

Αυτή την ώρα η φωτιά έχει οριοθετηθεί και δεν υπαρχει ενεργό μέτωπο. Ωστόσο υπάρχουν πολλές μικροεστίες στο εσωτερικό, οι οποίες αντιμετωπίζονται με τα εναέρια

Αγωνία για τους ισχυρούς ανέμους το μεσημέρι

«Υπάρχουν έντονοι καπνοί και φλόγα σε κάποια σημεία» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Kωνσταντίνος Χρητάτσιος, διοικητής της Πυροσβεστικής Αμαλιάδας, ο οποίος περιγράφοντας την κατάσταση είπε ότι «είναι σε καλύτερη κατάσταση από τη χθεσινή ημέρα».

«Τα πράγματα είναι δύσκολα γιατί σήμερα έχουμε αυξημένο δείκτη επικινδυνότητας, κατηγορίας 4 (τέσσερα), με ισχυρούς ανέμους τις μεσημεριανές ώρες, οπότε δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί η πυρκαγιά κατά τη διάρκεια της ημέρας», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι».

«Οι κάτοικοι έχουν επιστρέψει στους οικισμούς Βάλμη και Κότρωνα. Υπάρχουν οχήματα της πυροσβεστικής και επιχειρούν και εναέρια μέσα», πρόσθεσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Αμαλιάδας.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν, από νωρίς σήμερα το πρωί, ρίψεις νερού στο μέτωπο της φωτιάς, που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Πόρτες, Αχαΐας και στη συνέχεια επεκτάθηκε στην γειτονική περιφερειακή ενότητα της Ηλείας.

   Παράλληλα, επιχειρούν και ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί και αποτελούνται από 195 πυροσβέστες, με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο, «Όλυμπος».

Μετά από εισήγηση του επικεφαλής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων εκδόθηκαν μηνύματα από το 112 και εχθές, πραγματοποιήθηκε προληπτική, οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων των χωριών Βάλμη, Κοτρώνα, Καραγιαννέικα και Δαλαμπουρέικα της Π.Ε. Ηλείας προς ασφαλή σημεία.

   Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

   Ακόμη, με εντολή του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος, αντιστράτηγου Αλέξη Ράπανου, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς, για τη διερεύνηση των αιτιών που την προκάλεσαν.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονανος είπε ότι «Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι ελεγχόμενη», «δεν απειλείται κάποιο χωριό».

«Γλιτώσαμε του οικισμούς που κινδύνευαν», τόνισε το μιλώντας νωρίτερα ο Δήμαρχός Ήλιδας, Ιωάννης Λυμπέρης . 
Καθώς με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα ενώ έχει μειωθεί και η ένταση των ανέμων, ο δήμαρχος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα καταφέρουν να ελέγξουν τη φωτιά. «Η προσοχή είναι στραμμένη στην κοινότητα, Λάττα», πρόσθεσε κ. Λυμπέρης.

Το βράδυ, οικισμοί Κοτρώνα και Καραγιανναίικα, στους οποίους νωρίτερα είχε δωθεί εντολή εκκένωσης μέσω του 112, κυκλώθηκαν από τα πύρινα μέτωπα.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, η Ηλεία και η Αχαΐα είναι από τις περιοχές όπου και σήμερα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για να ξεσπάσουν νέες πυρκαγιές.

Σε Γενική Επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις