Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δύσκολη νύχτα στα σύνορα Αχαΐας -Ηλείας: Ανεξέλεγκτη η φωτιά που ξεκίνησε στις Πόρτες Αχαΐας - ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Δύσκολη νύχτα στα σύνορα Αχαΐας -Ηλείας:...

Το μεσημέρι της Κυριακής

Τρεις κοινότητες του δήμου Ήλιδας στην Ηλεία απειλεί η φωτιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες στην περιοχή Πόρτες της Αχαΐας και στη συνέχεια πέρασε στη γειτονική περιφερειακή ενότητα.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, «το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς τις κοινότητες, Κότρωνα και Καραγιαννέικα, οι οποίες έχουν ήδη εκκενωθεί, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακόψουν τη φωτιά πριν φθάσει στην ορεινή κοινότητα, Λάττα».

Σύμφωνα πάντα με τον αντιπεριφερειάρχη, «η κοινότητα Λάττα βρίσκεται σε δύσβατο σημείο με πυκνή βλάστηση και ήδη δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή, ενώ μηχανήματα έργου της περιφέρειας ανοίγουν αγροτικούς δρόμους και αντιπυρικές ζώνες».

Επίσης, ο Βασίλης Γιαννόπουλος, ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ανακόψουν το πύρινο μέτωπο που κατευθυνόταν προς την κοινότητα Βάλμη, έχοντας μάλιστα πλησιάσει τα πρώτα σπίτια σε απόσταση περίπου 150 μέτρων».

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη πυρκαγιά στην Βάλμη Πηνείας με τους ανέμους να πνέουν πολύ ισχυροί και να δυσχεραίνουν αφάνταστα το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Οι φλόγες από τη μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από τις Πόρτες Αχαΐας και πέρασε στην Ηλεία απειλούν τα χωριά Βάλμη και Αγία Παρασκευή. Οι αρχές απομακρύνουν πρώτα τους ανήμπορους και ηλικιωμένους καθώς οι φλόγες κατευθύνονται προς τα δύο χωριά.

Πολύ μεγάλη η δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην περιοχή, της αστυνομίας, του δήμου και της Περιφέρειας.

Οι περισσότεροι κάτοικοι σύμφωνα με το ilialive.gr έχουν εγκαταλείψει το χωριό Βάλμη, καθώς η φωτιά πλησιάζει, ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που δεν συμμορφώθηκαν με την διαταγή της αστυνομίας και έχουν παραμείνει στο σημείο.

Μεγάλο πρόβλημα όμως δημιουργούν οι άνεμοι, οι οποίοι την τελευταία ώρα έχουν αυξηθεί, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν κατά πολύ το έργο της πυροσβεστικής υπηρεσίας που δίνει τεράστια μάχη προκειμένου η φωτιά να μην πλησιάσει στο χωριό αφού οι φλόγες βρίσκονται μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά.
Αυτή τη στιγμή 13 εναέρια μέσα επιχειρούν στην μεγάλη πυρκαγιά, με μοναδικό ευτύχημα ότι πολύ κοντά βρίσκεται η τεχνητή λίμνη του Πηνειού. Από εκεί τα ελικόπτερα και τα αεροσκάφη παίρνουν πολύ γρήγορα νερό και επιστρέφουν.
Ένα μέτωπο της φωτιάς κινείται και προς τον οικισμό Κότρωνα όπου εκεί υπάρχουν κάποια σπίτια και οι πυροσβέστες κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της.

 

Δεν κινδύνευσαν σπίτια παρότι οι φλόγες έφθασαν δίπλα στο εκκλησάκι της Παναγίας στις Πόρτες Αχαϊας.

Ωστόσο από τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής δεν γλίτωσε ο αρχαιολογικός χώρος .

Αυτή την ώρα η φωτιά κατευθύνεται προς την Ηλεία. Μέσω μηνύματος από το 112 οι κάτοικοι στο χωριό Βάλμη κλήθηκαν να το εκκενώσουν προληπτικά και να κατευθυνθούν προς το χωριό Αγραπιδόκαμπος.

Νωρίτερα

Εντολή να εκκενώσουν το χωριό τους έλαβαν με ειδοποίηση στο 112 οι κάτοικοι της Βάλμης, λόγω της μεγάλης φωτιάς στη γειτονική περιοχή Πόρτες Αχαΐας, σε δασική έκταση.

Η φωτιά στις Πόρτες Αχαΐας ξεκίνησε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της Κυριακής (03.07.2022). Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. Στο σημείο βρίσκονται τόσο επίγεια όσο και εναέρια μέσα, τα οποία ενισχύονται από Αιτωλοακαρνανία. Συγκεκριμένα, 72 πυροσβέστες, με τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 25 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Νέα εστία φωτιάς στην Αχαϊα μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο Σκιαδά Τριταίας. Αυτή τη φορά οι πυροσβεστικές δυνάμεις σπεύδουν στις Πόρτες, όπου εκδηλώθηκε φωτιά σε δασική έκταση.

Στο σημείο έχουν ήδη σπεύσει επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις