Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ρωσικά ΜΜΕ: Τεμπέλα η Ελλάδα «τιμωρεί» τους ρώσους τουρίστες

Ρωσικά ΜΜΕ: Τεμπέλα η Ελλάδα «τιμωρεί» τ...

«Η τεμπέλα Ελλάδα, ακολουθώντας την Τσεχία, αποφάσισε να “τιμωρήσει” τους ρώσους τουρίστες», είναι ο τίτλος άρθρου της ρωσικής ιστοσελίδας svpressa.ru.

Η Ελλάδα στηρίζεται σταθερά στις επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν τους αρέσει να εργάζονται σε αυτή τη χώρα, προσθέτει η ρωσική ιστοσελίδα, το άρθρο της οποίας αναδημοσιεύεται και σε άλλα ρωσικά μέσα ενημέρωσης (φωτογραφία, επάνω, από το ρωσικό δημοσίευμα, dpa/picture-alliance/TASS).

Με κύριο δωρητή τη Γερμανία
Και προσθέτει, μεταξύ άλλων, ότι πάνω από 600 δισεκατομμύρια ευρώέχουν ήδη εισέλθει στην Ελλάδα, με κύριο δωρητή τη Γερμανία.

Δείτε επίσης – Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία – Οδεύει σε πόλεμο

Πολύ βολικό, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα. Εδώ είναι η εξαπάτηση – ναι, οι Ελληνες είναι ειδικοί σε αυτό.

Θεωρητικά, αυτή η χώρα θα μπορούσε να συμπεριληφθεί με ασφάλεια στη «μαύρη λίστα» της τουριστικής βιομηχανίας για πάντα.

Επιπλέον, τα αντιρωσικά αισθήματα, τα οποία συνεχίζουν να αναπτύσσονται εκεί από κάποιου είδους hangover.

«Η Ελλάδα δεν είναι πλέον μια χώρα για ευνοϊκές διακοπές για τους Ρώσους. Μετά τις 24 Φεβρουαρίου, το κύμα της ρωσοφοβίας στα μέσα ενημέρωσης δεν μειώνεται, και τροφοδοτείται από την πολιτική ηγεσία της χώρας», δήλωσε ο Αντρέι Μάσλοφ, ρώσος πρεσβευτής στην Ελλάδα.

Το φτηνό εθνικό νόμισμα, η παραδοσιακή τουρκική απολιτικότητα και τα αγαπημένα θέρετρα της Αττάλειας και του Κεμέρ είναι μια εξαιρετική εναλλακτική στα θέρετρα των πονηρών απογόνων του μυθικού Οδυσσέα.

Κάποιος θέλει λεφτά και θέλει να παίζει και πολιτική. Αλίμονο, η έντιμη επιχείρηση και η λασπώδης γεωπολιτική φασαρία είναι ασυμβίβαστες, οπότε η Αθήνα θα πρέπει και πάλι να πάει στις Βρυξέλλες με απλωμένα χέρια. Είναι κάτι που το έχουν συνηθίσει.

Δεν λειτουργούν τα προξενεία…
Τα προξενεία της Ελλάδας στη Ρωσική Ομοσπονδία δεν λειτουργούν, οι Ρώσοι που έχουν αγοράσει εκδρομές σε αυτή τη χώρα δεν έχουν τη δυνατότητα να εκδώσουν βίζα εισόδου.

Αναφέρθηκε προσωρινή διακοπή των εργασιών, αλλά έχει ήδη υπάρξει μαζική άρνηση μετακίνησης στα θέρετρα της Ελλάδας. Οι τουρίστες επαναπροσανατολίζονται στην Τουρκία, ευτυχώς, η περιοχή είναι ίδια, και η ποιότητα των διακοπών δεν θα αλλάξει.

Το «διάλειμμα» στην έκδοση βίζας ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, το πρόβλημα φαίνεται να είναι καθαρά τεχνικό.

Οι ρωσικές αρχές απέλασαν αρκετούς έλληνες διπλωμάτες που ήταν ύποπτοι για αντιρωσικές ενέργειες.

Στην πραγματικότητα, είναι ένα συνηθισμένο, καθημερινό φαινόμενο – δεν υπήρξε ποτέ διαφορά μεταξύ διπλωμάτη και κατασκόπου, όχι, και δεν θα υπάρξει ποτέ. Απελαύνουμε εμείς, απελαύνουν τους δικούς μας – μια ρουτίνα.

Ομως, στην προκειμένη περίπτωση, οι Ελληνες αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν αυτό το γεγονός για να χαλάσουν λίγο τη ζωή των συμπατριωτών μας.

Σε πολύ δύσκολη κατάσταση
Μικρή η ζημιά. Τα προξενεία της Ελλάδας έκλεισαν σε όλη τη Ρωσία και όσοι αγόρασαν πακέτα βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

Αρχικά, δεν δόθηκαν καθόλου πληροφορίες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα επανέναρξης της έκδοσης βίζας και οι τουριστικοί πράκτορες αναγκάστηκαν να αποσύρουν οι ίδιοι τις εκδρομές που πουλήθηκαν.

Στο ρωσικό άρθρο παρατίθενται και δηλώσεις στελεχών του τουρισμού καθώς και ειδική αναφορά στην πολιτική της Τσεχίας απέναντι στους ρώσους τουρίστες, η οποία συσχετίζεται με την ελληνική πολιτική.

Πηγή: svpressa.ru, echedoros-a.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις