Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στο σινε Παντάνασσα τη Δευτέρα το πρώτο ντοκιμαντέρ για την άνοδο του skateboarding στην Τσεχοσλοβακία

Στο σινε Παντάνασσα τη Δευτέρα το πρώτο ...

Θα προβληθεί από τον "Γυμνό Οφθαλμό" στις 21.30 - Θα παραστεί η Διευθύντρια του Τσεχικού Κέντρου Αθήνας, Λούσυ Κουλιγκόβα

Την ερχόμενη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2002 στο "Σινέ Παντάνασσα" στην οδό Παντανάσσης και Καραϊσκάκη, στην Πάτρα θα γίνει μία πραγματικά πολύ ιδιαίτερη προβολή, που σημαίνει για τον "γυμνό οφθαλμό" και τον επικεφαλής του, Νίκο Καββαδία πάρα πολλά, όπως αναφέρει και το σχετικό δελτίο Τύπου.

Από την μιά, η πρώτη - κι ελπίζω όχι η τελευταία - συνεργασία του "γυμνού οφθαλμού", που φέτος γιορτάζει τα τριάντα χρόνια ζωής, με το Τσεχικό Κέντρο Αθήνας, που από τις 27 Νοεμβρίου του 2018, διαδίδει σε όλη την Ελλάδα με μοναδικό τρόπο τον πολιτισμό (αλλά και την επιστήμη, την εκπαίδευση, την οικονομία, τον τουρισμό κ.ά.) μιας χώρας σαν την Τσεχία.

Από την άλλη, μια προβολή, που ενώνει δύο αστεγίες της Πάτρας:

τους αστέγους κινηματογραφόφιλους (ο πιο κοντινός θερινός κινηματογράφος είναι το όμορφο "Κάστρο" στο Ρίο κι απέχει οκτώ χιλιόμετρα από την πόλη...) και τους αστέγους σκεητάδες που, ελλείψει άλλης λύσης, εδώ και δεκαετίες, αναγκαστικά, μετέτρεψαν την Πλατεία Παντανάσσης (κι άλλα σημεία της πόλης) σε σκέητ πάρκο.

Όσον, δε, αφορά στους άρχοντες της πόλης (δημοτικούς και μη) στις υποσχέσεις εξακολουθούν να χτίζουν όχι μόνο θερινό κινηματογράφο και σκέητ πάρκο, αλλά...παλάτια.

Στην πράξη, όμως, ούτε...παράγκα...

Γι' αυτό τον λόγο και μόνο για την συγκεκριμένη προβολή, ο "γυμνός οφθαλμός" θα αφήσει για ένα βράδυ στην όμορφη μοναξιά του τον πεζόδρομο της οδού Παντανάσσης και θα "σκαρφαλώσει" πάνω στην Πλατεία, για να την γεμίσει με σκέητ, μέσα κι έξω από την Μεγάλη Οθόνη!

Το πόσο ιδιαίτερη είναι αυτή η προβολή το αποδεικνύει και το γεγονός, ότι η Διευθύντρια του Τσεχικού Κέντρου Αθήνας, κυρία Λούσυ Κουλιγκόβα (Lucie Kuligová) θα ταξιδεύσει στην Πάτρα για να είναι μαζί μας το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας στο "Σινέ Παντάνασσα".

Τέλος, για ακόμα μια φορά, νιώθω - από καρδιάς, όπως πάντα - την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για την σημαντική σας βοήθεια, αναφέρει ο Νίκος Καββαδίας.

*Την αφίσα της προβολής στο "Σινέ Παντάνασσα" που είναι μια πρωτότυπη δημιουργία, έχει φτιάξει ο συνεργάτης και συν-ονειροπόλος Ανδρέας Κρίβας.

KING SKATE (2018, διάρκεια 85 λεπτά),

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ŠIMON ŠAFRÁNEK

Το πρώτο ντοκιμαντέρ για την άνοδο του skateboarding στην Τσεχοσλοβακία.

Μια συγκινητική ιστορία αναζήτησης της ελευθερίας σε μια κοινωνία, η οποία καταπνίγεται από το κομμουνιστικό καθεστώς.

Μοναδικές λήψεις, που τραβήχτηκαν από τους ίδιους τους skateboarders, punk μουσική εκείνης της εποχής, οι μάστερ του σκέητ κιι ένα ατελείωτο πάρτυ στις γκρίζες μέρες πίσω από το σιδηρούν παραπέτασμα.

Το King Skate είναι μια ταινία, που ξεχειλίζει από ζωή. Η ιστορία του skateboarding στην Τσεχοσλοβακία είναι η ιστορία μιας μικρής, καθημερινής εξέγερσης ενάντια στο ολοκληρωτικό καθεστώς.

Ο 45χρονος Τσέχος σκηνοθέτης Šimon Šafránek μας δείχνει την εποχή της δεκαετίας του '70 και του '80, που δεν αποδίδεται πάντα στα βιβλία της ιστορίας...

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στον αυτοσχέδιο θερινό κινηματογράφο "Σινέ Παντάνασσα" στο κέντρο της Πάτρας κι αποκτά άλλη διάσταση από την στιγμή, που γίνεται σε πεζόδρομο, ακριβώς δίπλα από μια Πλατεία που έχει μετατραπεί σε skate park, μιας και στην Πάτρα, δεν υπάρχει ούτε Θερινός Κινηματογράφος, ούτε σκέητ πάρκο.

H προβολή δεν θα μπορούσε να γίνει σε καταλληλότερο χώρο.

- Σινέ Παντάνασσα - Παντανάσσης & Καραϊσκάκη, Πάτρα, την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022 στις 9.30 μ.μ

Είσοδος ελεύθερη.

Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους.

Περισσότερα στοιχεία στην υπέροχη σελίδα της προβολής, που δημιούργησε για την επίσημη ιστοσελίδα του το Τσεχικό Κέντρο Αθήνας: https://athens.czechcentres.cz/el/program/provoli-toy-king-skate-ston-aytosxedio-ypaithrio-kinimatografo-sine-pantanassa-stin-patra)

https://www.facebook.com/events/1192895431551134

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture