Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Χρύσα Καλύβα με 17.520 μόρια στοχεύει στο Χημικό ή στους Χημικούς Μηχανικούς του Πανεπιστημίου Πατρών

Η Χρύσα Καλύβα με 17.520 μόρια στοχεύει ...

Κόρη του καθηγητή μαθηματικού Σπήλιου Καλύβα του Φροντιστηρίου Άνοδος και με μαμά μαθηματικό, η Χρύσα Καλύβα διάβαζε από μικρή και πάντα όσο πρέπει φροντίζοντας να αξιοποιεί σωστά το χρόνο της

Στα παιδιά που τα πήγαν εξαιρετικά στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις είναι και η Χρύσα Καλύβα του Λυκείου Βραχνείκων που συγκέντρωσε 17.520 μόρια και οι σχολές που προσανατολίζεται είναι είτε το Χημικό είτε το τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Παιδί εκπαιδευτικών (ο πατέρας της, Σπήλιος Καλύβας, συνιδιοκτήτης του φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης Άνοδος, είναι μαθηματικός όπως και η μητέρα της) η Χρύσα Καλύβα όπως ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr, διάβαζε πάντα από μικρή, έτσι φτάνοντας στην φετινή κρίσιμη χρονιά προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, φρόντισε να διαβάζει χωρίς υπερβολές, όσο πρέπει, προσπαθώντας να είναι πάντα πολύ συγκεντρωμένη.

«Κοιμόμουν κανονικά 8 ώρες και λίγο το μεσημέρι για να ξεκουράζομαι και επέλεγα να διαβάζω αρκετά το σαββατοκύριακο ώστε μέσα στην εβδομάδα να είμαι πιο χαλαρή», μας είπε η Χρύσα Καλύβα που δεν έκρυψε τη χαρά και την ικανοποίηση της για την επιτυχία της στις Πανελλήνιες εξετάσεις, οι βαθμολογίες των οποίων ανακοινώθηκαν φέτος από το Υπουργείο Παιδείας νωρίτερα από ποτέ, την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 στη 1 το μεσημέρι.

Ομολογεί πάντως πως ήταν μία πιεστική χρονιά μιας και οι Πανελλήνιες είναι μία μεγάλη δοκιμασία. «Αγχώθηκα κι εγώ αλλά όχι σε υπερβολικό βαθμό. Σίγουρα αγχώνεσαι μήπως πάει κάτι στραβά αλλά θεωρώ πως πρέπει όσο μπορείς να διαχειρίζεσαι το άγχος σου και να μην σε κρατάει πίσω και να απογοητεύεσαι. Τις ημέρες των Πανελληνίων εξετάσεων τελειώνοντας κάθε φορά ένα μάθημα έβγαινα και μία ώρα και συναντιόμουν με τις φίλες μου», μας είπε η Χρύσα Καλύβα προσθέτοντας πως πάντα από μικρή και την περίοδο που μάθαινε ξένες γλώσσες, έμαθε να αξιοποιεί και να «ταξινομεί» σωστά το χρόνο της.

Στερήθηκε ωστόσο κάποια πράγματα ιδιαίτερα μετά τον Ιανουάριο που η προετοιμασία μπήκε στην τελική ευθεία όπως τη γυμναστική της, αλλά τις βόλτες της παρά την πιεστική καθημερινότητα με το σχολείο και τις ώρες του φροντιστηρίου, προσπαθούσε όσο μπορούσε να τις κάνει με τις παρέες της.

Τέλος η Χρύσα Καλύβα που από τα λεγόμενα της δείχνει ένα πολύ συγκροτημένο και ώριμο νέο παιδί με στόχους και όνειρα, θα ήθελε να ευχαριστήσει τους καθηγητές της στο σχολείο και στο Φροντιστήριο Άνοδος της Πάτρας και φυσικά την οικογένεια της, τον πατέρα της και τη μητέρα της για τη μεγάλη στήριξη στην προσπάθεια της που απέβη απόλυτα επιτυχημένη.

Κείμενο: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις