Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Η στήριξή σας είναι το κλειδί για να επιστρέψει η ειρήνη στην Ευρώπη», είπε στο ΝΑΤΟ ο δήμαρχος Κιέβου

«Η στήριξή σας είναι το κλειδί για να επ...

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, θα μιλήσει στη σύνοδο μέσω βιντεοκλήσης την Τετάρτη

Ο δήμαρχος του Κιέβου, που βρίσκεται στη Μαδρίτη για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, κάλεσε τις χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας να «επιταχύνουν» τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία, εξηγώντας ότι η στήριξη αυτή είναι αναγκαία για «να επιστρέψει η ειρήνη» στην Ευρώπη.

«Αναμένουμε» από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ ότι θα επιτρέψει «να επιταχυνθούν» οι παραδόσεις όπλων στον ουκρανικό στρατό, είπε ο Βιτάλι Κλίτσκο, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους τι περιμένει από τη σύνοδο αυτή.

Διαβάστε επίσης: ΝΑΤΟ: Θα αυξηθούν σε πάνω από 300.000 οι δυνάμεις σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας

«Χρειαζόμαστε αντιπυραυλικά συστήματα. Βλέπουμε καθημερινά τους ρωσικούς πυραύλους να καταστρέφουν τις πόλεις μας, να σκοτώνουν αμάχους, να καταστρέφουν τις υποδομές», πρόσθεσε ο Κλίτσκο, που συνοδευόταν, ως συνήθως, από τον δίδυμο αδελφό του, Βολοντίμιρ.

«Να απομονώσουμε τη Ρωσία»

«Η στήριξη στην Ουκρανία είναι το κλειδί για να επιστρέψει η ειρήνη στην Ευρώπη», συνέχισε ο Κλίτσκο, επισημαίνοντας ότι η εισβολή στη χώρα του από τη Ρωσία «δεν είναι ένας πόλεμος εναντίον του ουκρανικού στρατού, αλλά εναντίον του πληθυσμού».

«Πρέπει να απομονώσουμε τη Ρωσία», δήλωσε και ο αδελφός τού δημάρχου, καταδικάζοντας την επίθεση στο εμπορικό κέντρο του Κρεμεντσούκ, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 18 άνθρωποι και άλλοι 40 αγνοούνται.

«Ο κόσμος πρέπει να μάθει να δρα γρήγορα. Πρέπει να σταματήσουμε τον στρατό του Πούτιν στην Ουκρανία, τώρα (…) ό,τι και αν κοστίσει (…) σε στρατιώτες, σε αμυντικά και επιθετικά όπλα», τόνισε ο δήμαρχος του Κιέβου.

Σαράντα ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων συμμετέχουν σε αυτή τη σύνοδο στη Μαδρίτη. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, θα μιλήσει στη σύνοδο μέσω βιντεοκλήσης αύριο, Τετάρτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις