Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μιλάνο: Ο Δήμαρχος κόβει την παροχή του νερού στα συντριβάνια και απαγορεύει το πότισμα

Μιλάνο: Ο Δήμαρχος κόβει την παροχή του ...

Σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσει νερό και να προωθήσει την ορθολογική του χρήση

Ο Δήμαρχος του Μιλάνο, με διάταξη άμεσα εφαρμοστέα, λαμβάνει έκτακτα μέτρα προκειμένου να προωθήσει σε όλους την αξία της εξοικονόμησης νερού, απαγορεύοντας ταυτόχρονα την αλόγιστη χρήση του.

 Προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η χρήση του υδάτινου πόρου, η διάταξη προβλέπει ότι εφαρμόζονται ορισμένοι περιορισμοί σε όλη τη δημοτική επικράτεια, ξεκινώντας από την απαγόρευση για πότισμα κήπων και χλοοτάπητα, με εξαίρεση την άρδευση που προορίζεται για νέα φύτευση δέντρων, θάμνων και δημόσια έργα.

Δεν θα επιτρέπεται η χρήση νερού για το πλύσιμο των ιδιωτικών οχημάτων, με εξαίρεση αυτή που γίνεται από συστήματα πλυσίματος αυτοκινήτων. Δεν θα επιτρέπεται επίσης το γέμισμα διακοσμητικών σιντριβανιών, μπανιέρων κήπου και πισινών σε ιδιωτικούς χώρους.

Από την αναστολή παροχής, εξαιρούνται οι πολλές διάσπαρτες σε όλο τον Δήμο δημόσιες βρύσες, που επιτρέπουν την δωρεάν ενυδάτωση πολιτών, κωμοπόλεων και πολλών τουριστών στην πόλη.

Προκειμένου να γίνουν πιο σαφείς και αποτελεσματικές οι παρεμβάσεις που προβλέπονται από το διάταγμα, υπάρχει επίσης πρόσκληση προς όλους τους πολίτες να εφαρμόσουν συμπεριφορές που στοχεύουν στην ορθολογική και σωστή χρήση του πόσιμου νερού.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις