Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ώρα Πατρών: Φθηνή δημαγωγία και λαϊκισμός

Ώρα Πατρών: Φθηνή δημαγωγία και λαϊκισμός

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης

Στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Ώρα Πατρών αναφέρεται: Η Ώρα Πατρών πριν από δύο μήνες σε ειδική ημερίδα, έθεσε το θέμα των ενεργειακών κοινοτήτων και τις πρωτοβουλίες της τοπικής αυτοδιοίκησης και κυρίως των Δήμων για να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή κρίση.
Με συμπεράσματα ανθρώπων της οικολογίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και επιστημόνων καταθέσαμε τις προτάσεις μας και ζητήσαμε από το Δήμαρχο Πατρέων να εισάγει το θέμα ΜΟΝΑΔΙΚΌ στο δημοτικό συμβούλιο.
Το θέμα ποτέ δεν ήρθε σε συζήτηση και δείχνει την "ευαισθησία" της δημοτικής αρχής απέναντι στην ενεργειακή κρίση....
Πριν από δεκαπέντε ημέρες συζητήθηκε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής καθυστερημένα κατά τρεις μήνες η γνωμοδότηση των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου για το αν έχει τηρηθεί η "τυπική νομιμότητα", "το γράμμα του νόμου" για την εγκατάσταση δύο ανεμογεννητριών.
Οι υπηρεσίες του δήμου εισηγήθηκαν ότι έχει τηρηθεί η "τυπική νομιμότητα" κάτι το οποίο παραδέχτηκε και ο εισηγητής Αντιδήμαρχος. Η δημοτική αρχή κατέβασε ένα πολιτικό κείμενο ως εισήγηση και το ψήφισε Ο εκπρόσωπος της παράταξής μας ψήφισε θετικά την γνωμοδότηση της τεχνικής υπηρεσίας, αφού αυτή κρινόταν και κατέθεσε ένα γενικό πλαίσιο για την λειτουργία των ΑΠΕ στη χώρα μας.
Η παράταξή μας πιστεύει ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο χωροταξικό και πολεοδομικό σχέδιο, συμπεριλαμβανομένου και του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού, που θα αποτελούν κλειδί για την προστασία του περιβάλλοντος, τη δίκαιη ανάπτυξη και το κράτος δικαίου. Οι Δήμοι θα πρέπει με την σειρά τους να προτείνουν ολοκληρωμένο χωροταξικό σχέδιο για την περιοχή τους.
Η μετάβαση θα γίνει με κοινωνική δικαιοσύνη, με διασφάλιση στην πρόσβαση στα βασικά κοινωνικά αγαθά, με πλουραλισμό της παραγωγικής βάσης και όχι προς όφελος λίγων και χωρίς κανόνες.
Ο νόμος 4685/20 πού ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι διάτρητος, καταργεί σειρά διατάξεων του προηγούμενου νόμου που είχε περάσει επί ΣΥΡΙΖΑ και συμπεριελάμβανε πολλές οικολογικές και περιβαλλοντολογικές διατάξεις. Ο νόμος που ισχύει σήμερα, δίνει το δικαίωμα σε εταιρείες να κάνουν κατάτμηση του έργου, με διαφορετικά ΑΦΜ και χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες, τοποθετούνται δύο-δύο οι ανεμογεννήτριες, που φυσικά ανήκουν στον ίδιο πάροχο.
Ο λαϊκιστής και δημαγωγός δήμαρχος κ Πελετίδης βρήκε την ευκαιρία να μας καταγγείλει διαστρεβλώνοντας και παραπλανώντας με την ανακοίνωσή του.
Θέτουμε τα ερωτήματα:
1. Αν οι τεχνικές υπηρεσίες δεν έχουν εμπεριστατωμένες και τεκμηριωμένες εισηγήσεις (λόγω έλλειψη επιστημονικής κατάρτισης η λόγω πιέσεων.... από μεγάλους παραγωγούς) να διατάξει ΕΔΕ και η υπόθεση να διερευνηθεί από εισαγγελέα. Άλλως είναι φθηνός δημαγωγός και υποκριτής...
2. Τη περιβαλλοντική μελέτη την είχαν από το Μάρτη 2022. Ο νόμος ορίζει ότι οποιαδήποτε ένσταση, γνωμοδότηση έχει προθεσμία 30 ημερών, αλλιώς εκλαμβάνονται οι γνωμοδοτήσεις εκλαμβάνονται σαν θετικές. Γιατί δεν έφερε το θέμα μέσα στην προθεσμία των τριάντα ημερών και περίμεναν να εκπνεύσει; Ποιος τελικά κάνει πλάτες στους παρόχους και τις εταιρείες;
3. Η τεχνική έκθεση, που δεν εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής . Θα σταματήσει τώρα η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, με βάση αυτή την απόρριψη;
4. Στη συνάντηση των Προέδρων των κοινοτήτων με τη Δημοτική αρχή γιατί δεν κλήθηκαν οι δημοτικές παρατάξεις;
5. Τι έχει κάνει η δημοτική αρχή για την ίδρυση Ενεργειακών Κοινοτήτων, μέσω των οποίων μπορεί να εξοικονομήσει και παράγει φθηνή ενέργεια, για τα δημοτικά κτίρια, τα σχολεία, την κατοικία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις; ΤΙΠΟΤΑ
6.Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έστω και στο αργοπορημένο αυριανό κάλεσμα διαμαρτυρίας, να μας δώσουν το δικαίωμα να καταθέσουμε τις απόψεις μας.
Η πολιτική βέβαια της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν είναι να επιλύσει το πρόβλημα, απλά να το χρησιμοποιήσει για να κάνει φθηνή πολιτική και αντιπολίτευση, με την λογική του "όσο χειρότερα για το λαό τόσο καλύτερα για το κόμμα"...
Καλούμε για άλλη μία φορά τη Δημοτική Αρχή να φέρει το θέμα μοναδικό για συζήτηση σε δια ζώσης Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις