Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022: Πότε θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες - Τι να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για το μηχανογραφικό τους

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022: Πότε θα ανακ...

Τι πρέπει να κάνουν οι υποψήφιοι

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των βαθμολογιών για τις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις. Το υπουργείο Παιδείας έστειλε σχετική εγκύκλιο σε Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, λύκεια και βαθμολογικά κέντρα.

Ειδικότερα, την ερχόμενη βδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη 28 Ιουνίου και μετά τις 13:00 θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των μαθητών.

Την ίδια μέρα, με βάση την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, θα αναρτηθούν και οι βαθμοί στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr ενώ θα γνωστοποιηθούν στους υποψήφιους και με τη νέα διαδικασία μέσω SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Τι πρέπει να κάνουν οι υποψήφιοι
Στο μεταξύ οι μαθητές (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο (ΜΔ) ή και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο ( Π.Μ.Δ), πρέπει από την Τρίτη 21 Ιουνίου να απευθύνονται στο Λύκειό τους, μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Στις ίδιες ημερομηνίες μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους και οι φετινοί τελειόφοιτοι που δεν έχουν υποβάλει αίτηση δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή Π.Μ.Δ. Σημειώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου(Π.Μ.Δ.) έτους 2022 θα ξεκινήσουν από την Τρίτη 21 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν περί τα μέσα Ιουλίου.
Γενικές πληροφορίες

Α. Από την Τρίτη 21 Ιουνίου, πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) οι παρακάτω υποψήφιοι:

Όσοι έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2022, και κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ), προκειμένου στη συνέχεια να υποβάλουν Μ.Δ. για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και Π.Μ.Δ. για την εισαγωγή τους σε δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.). Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που κάποιος υποψήφιος υποβάλει Μ.Δ και Π.Μ.Δ. ο προσωπικός κωδικός ασφαλείας (password) θα είναι ο ίδιος.
Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2020 ή 2021, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, προκειμένου να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο. Επισημαίνεται ότι οι απόφοιτοι που είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.
Οι τελειόφοιτοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕ.Λ.) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) έτους 2022 που δεν συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις αλλά επιθυμούν να υποβάλλουν Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή τους σε δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.).
Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι θα υποβάλουν το Μ.Δ. και το Π.Μ.Δ. κατά το ίδιο χρονικό διάστημα το οποίο θα ανακοινωθεί αργότερα.

Β. Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι που είχαν δηλώσει συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις 2022 και παραπέμπονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις, οπότε και θα μπορέσουν να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Η ανακοίνωση της βαθμολογίας των πανελλαδικών εξετάσεων Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου παιδείας η ανακοίνωση των βαθμολογιών, προγραμματίζεται να γίνει την Τρίτη 28-6-2022. Σχετικά με την ολοκλήρωση της βαθμολόγησης και καταχώρισης της βαθμολογίας και τη διακίνηση των βαθμών και αποκομμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ από τα Βαθμολογικά Κέντρα και τα Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα προς τις Διευθύνσεις Δ.Ε. και τα Λύκεια, σας γνωστοποιούμε τα παρακάτω:

1. ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ.

Η τελική ολοκλήρωση-οριστικό κλείδωμα θα γίνει το αργότερο μέχρι το Σάββατο 25-6-2022 για όλα τα μαθήματα.

2. ΠΑΚΕΤΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΩΝ

Το τελικό πακετάρισμα-δεματοποίηση των αποκομμάτων μαζί με τις «ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» και «ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ της Κυριακής 26-6-2022, ώστε νωρίς το πρωί της Δευτέρας 27-6- 2022 να ξεκινήσει η διακίνηση από τα ΕΛΤΑ. (ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ : τα 2 Β.Κ. της Κρήτης και τα Β.Κ. των Σερρών και της Καβάλας). Η αποστολή διακίνηση θα ξεκινήσει από τα Β.Κ. νωρίς το πρωί της Δευτέρας 27-6-2022 , ώστε τα δέματα να έχουν φτάσει στις ΔΔΕ την Τρίτη 28-6-2022. Πιθανόν να υπάρξουν κάποιες ώρες καθυστέρησης στις νησιωτικές περιοχές.

3. ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ Δ.Δ.Ε.

Την Τρίτη 28-6-2022 το πρωί (ως το μεσημέρι), οι Διευθυντές Δ.Ε. θα παραδώσουν αμέσως στα Λύκειά τους τα ανάλογα δέματα, ώστε το μεσημέρι οι βαθμοί να αναρτηθούν σε όλα τα Λύκεια και στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ.

ΧΡΟΝΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ- ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ

Όλα τα Β.Κ. θα παραδώσουν τα δέματα στις ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ το πρωί της Δευτέρας 27-6-2022 (ώρες παραλαβής 07.00 ως 12.00), ώστε να μεταφερθούν στις Δ/νσεις Δ.Ε. το πρωί της Τρίτης 28-6-2022 (ώρες παράδοσης 08.00 ως 12.00). - Όσα ΒΚ βαθμολόγησαν γραπτά από νησιωτικές ΔΔΕ, θα γίνει προσπάθεια να παραδώσουν στα ΕΛΤΑ αυτά τα πακέτα, πολύ νωρίς το πρωί της Δευτέρας (07.00 ως 09.00) και τα υπόλοιπα πακέτα ενδεχομένως λίγο αργότερα (09.00 ως 12.00). - Όσα Β.Κ. βαθμολόγησαν γραπτά της Αττικής, θα παραδώσουν τα δέματα στο ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ επίσης το πρωί της Δευτέρας 27-6-2022 (ώρες παραλαβής 07.00 ως 12.00) ώστε να μεταφερθούν έγκαιρα αυθημερόν στο Γαλάτσι Αττικής (3ο & 4ο Γυμνάσιο Γαλατσίου, Δρυόπιδος 7, Γαλάτσι, 11147). - Εξαίρεση αποτελούν τα 2 Β.Κ. της Κρήτης και τα Β.Κ. των Σερρών και της Καβάλας που θα παραδώσουν τα πάντα το πρωί-μεσημέρι της Κυριακής 26-6-2022.Η διακίνηση των βαθμών θα γίνει είτε με voucher είτε με πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής, όπως ακριβώς είχε γίνει και η διακίνηση των γραπτών.

ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

Η αποστολή των αποκομμάτων των γραπτών δοκιμίων στα ΓΕΛ μαζί με τις «ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» και «ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» μέσω των Δ/νσεων Δ.Ε. θα γίνει συνολικά για όλα τα μαθήματα. Διευκρινίζεται ότι «ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» με τους βαθμούς που θα αποσταλούν στα Λύκεια θα περιέχουν τα στοιχεία κάθε υποψηφίου, το βαθμό του 1ου βαθμολογητή, του 2ου βαθμολογητή και του 3ου -αν υπάρχει- καθώς και τη συνολική βαθμολογία, χωρίς να περιέχονται οι κωδικοί των βαθμολογητών. Αντίθετα οι «ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» δεν αναγράφουν τα ονομαστικά στοιχεία, αλλά μόνο τον κωδικό των υποψηφίων, και αυτές θα αναρτηθούν στα Λύκεια.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις