Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Από πού έρχονται οι μέδουσες που εθεάθησαν και στο Μονοδένδρι- Τα νεότερα για το φαινόμενο

Πάτρα: Από πού έρχονται οι μέδουσες που ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Καθησυχαστικός εμφανίζεται o κ. Σπύρος Σπυρόπουλος

 Νέες αναφορές για την εμφάνιση μεδουσών στο Μονοδένδρι αυτή τη φορά έγιναν χθες μέσω κοινωνικών δικτύων ενώ αναφορές έχουν γίνει για παραλίες της Ηλείας και της Αχαΐας. Δεδομένου του κακού προηγούμενου του 2017 όπου ο Κορινθιακός αλλά και ο Πατραϊκός είχαν γεμίσει μέδουσες, η εμφάνισή τους έστω και πιο μεμονωμένα μέχρι στιγμής, προκαλεί ανησυχία. Καθησυχαστικός εμφανίζεται μιλώντας στο thebest.gr  o ιχθυολόγος και Γενικός Γραμματέας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας Σπύρος Σπυρόπουλος. Όπως εξηγεί, «το να παρατηρήσουμε μια δύο πέντε, δέκα, είκοσι, δεν είναι θέμα πανικού. Γίνονται κάποιες καταγραφές για την ύπαρξη μεδουσών στην περιοχή μας και το παρακολουθούμε» και διευκρινίζει πως «είναι διαφορετική η καταγραφή από την πληθυσμιακή έξαρση» γι αυτό και συνιστά ψυχραιμία.

 Πού οφείλεται το φαινόμενο γι’ αυτή την περίοδο

Ο κ. Σπυρόπουλος εξηγεί ότι οι μέδουσες μετακινούνται με τα θαλάσσια ρεύματα και μάλιστα κάποιοι πληθυσμοί που έχουν φτάσει στο Ιόνιο έχουν προέλθει σταδιακά από τη Γαλλία και την Ισπανία φαινόμενο το οποίο  ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια.

«Είναι πληθυσμοί ανοικτής θάλασσας, δεν έχουν καμία σχέση με το φαινόμενο του 2017 όπου είχαν εγκλωβιστεί στον Κορινθιακό. Έχουν έρθει, υπάρχει μια έκθεση μεγαλύτερη στο Αιγαίο και ιδιαίτερα στον Αργοσαρωνικό και σε κάποια νησιά των Κυκλάδων Επειδή οι μέδουσες μετακινούνται αποκλειστικά με τα θαλάσσια ρεύματα είναι αναλόγως πού τις πάνε. Και δεν είναι στο μέγεθος του 2017 που είχαμε εμείς εδώ. Από εκεί και πέρα οι πληθυσμοί τους στο Ιόνιο έχουν μεταφερθεί από τη Γαλλία και την Ισπανία. Έχουν έρθει στη Μάλτα που ήταν οξύ πέρυσι το φαινόμενο και κάποιοι πληθυσμοί έχουν περάσει στην Αδριατική, στο Ιόνιο. Όσοι είναι στο Ιόνιο και έχουν έρθει προς τα εδώ,  τους παρακολουθούμε ώστε να δούμε πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο και πιστεύουμε πως δεν θα υπάρξει πληθυσμιακή έξαρση. Θα υπάρχουν μεμονωμένες καταγραφές που πιστεύουμε ότι δεν θα εξελιχθούν σε πληθυσμιακή έξαρση. Δεν θα έχει σχέση με αυτό του 2017».

Μέχρι στιγμής στην περιοχή έχουν καταγραφεί μωβ μέδουσες αναφέρει και ο ίδιος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις