Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η γιατρός Ελένη Λάτα απαντά στον Περικλή Νταβλούρο για το Καραμανδάνειο

Η γιατρός Ελένη Λάτα απαντά στον Περικλή...

Οι λόγοι να παραμείνει ανοικτό

Απάντηση στο άρθρο – παρέμβαση του Περικλή Νταβλούρου για το “Καραμανδάνειο” Νοσοκομείο, από τηνΕλένη Λάτα Γενική Οικογενειακή Γιατρός Επικουρικός Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας

            Στο ερώτημα του κ. Νταβλούρου για το αν πρέπει να παραμείνει ανοιχτό το “Καραμανδάνειο”, η απάντηση μπορεί να είναι μόνο ΝΑΙ, χωρίς δεύτερη σκέψη. Είναι ένα νοσοκομείο που έχει ζωτική σημασία για την περιοχή μας – και όχι μόνο – και γι’ αυτό δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υπονομεύσει τον αγώνα που διεξάγει σήμερα ο πατραϊκός λαός για να στελεχωθεί πλήρως και να συνεχίσει να λειτουργεί.

            Ο κ. Περικλής Νταβλούρος, γνωστό στέλεχος της ΝΔ, με άρθρο του – παρέμβαση στην εφημερίδα “Πελοπόννησος”, φαίνεται πως έχει διαφορετική γνώμη και υποστηρίζει ότι το “Καραμανδάνειο” Παιδιατρικό Νοσοκομείο έχει «κλείσει τον κύκλο του» και πρέπει να κλείσει. Τονίζει ότι πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον και να διεκδικήσουμε τη δημιουργία ενός νέου παιδιατρικού νοσοκομείου.

            Δεν μας προξενεί εντύπωση η τοποθέτηση του κ. Νταβλούρου. Για άλλη μία φορά ο κ. Νταβλούρος υπερασπίζεται τη διαχρονική πολιτική όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, της ΝΔ σήμερα, του ΣΥΡΙΖΑ χτες που έκλεισε το Νοσοκομείο “Θώρακος” και το 409, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Όλες τους, πιστές στις κατευθύνσεις της ΕΕ και αντιμετωπίζοντας την υγεία ως εμπόρευμα, προχώρησαν και προχωρούν όλα αυτά τα χρόνια, στην υποβάθμιση, υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων.

            Το “Καραμανδάνειο” Παιδιατρικό Νοσοκομείο, όπως και το “Θώρακος”, τόσα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις υποβαθμίστηκαν στοχευμένα προκειμένου σήμερα να τα κλείσουν ή να ιδιωτικοποιηθούν. Να τα αφήσουν αυτά που ξέρουν, ότι δήθεν τάχα κλείνουν το “Καραμανδάνειο” προκειμένου να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ (ούτε καν δεσμεύονται ότι θα γίνει), ένα σύγχρονο παιδιατρικό νοσοκομείο. Και μάλιστα, επιλέγει, η ΝΔ, επιφανές στέλεχός της από το χώρο της υγείας, προκειμένου να “ντύσει” το κλείσιμο του “Καραμανδανείου” με την επιστημοσύνη του!

            Το “Καραμανδάνειο” Νοσοκομείο, όπως και όλα τα νοσοκομεία της πόλης μας, εξυπηρετεί περιστατικά από την Αχαΐα, την Ηλεία, την Αιτωλοακαρνανία, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά. Σήμερα, το 2022, με τέτοια πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας είναι αναχρονιστικό να μιλάμε για κλείσιμο δημόσιων δομών υγείας. Πόσο μάλλον αυτή την περίοδο, που σε συνθήκες πανδημίας, φάνηκαν τα τεράστια κενά στη λειτουργία των δημόσιων δομών υγείας της περιοχής, φάνηκαν οι τεράστιες ανάγκες του λαού για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φάνηκε το τεράστιο κενό που άφησε το κλείσιμο του νοσοκομείου “Θώρακος” που θα μπορούσε να αποτελέσει νοσοκομείο αναφοράς COVID περιστατικών. Το ίδιο τεράστιο κενό θα αποτελέσει το κλείσιμο του “Καραμανδάνειου” Νοσοκομείου, η αναστολή των χειρουργείων που εξυπηρετούν όχι μόνο τα παιδιά της Αχαΐας, αλλά πέντε νομών.

            Μάλιστα, ο κ. Νταβλούρος επικαλείται την «πολυδιάσπαση υπηρεσιών», με στόχο στην ουσία να προωθηθεί ο περιορισμός των υπηρεσιών από το δημόσιο σύστημα για να ανοίξει νέο πεδίο κερδοφορίας από τον ιδιωτικό τομέα. Την ίδια ώρα, όπως γίνεται γνωστό, στην Πάτρα ετοιμάζεται να λειτουργήσει σύγχρονη μονάδα παίδων από μεγάλο ιδιωτικό θεραπευτήριο, ερχόμενο ουσιαστικά να καλύψει το "κενό" που αφήνει το «Καραμανδάνειο» (μοναδικό αμιγώς παιδιατρικό νοσοκομείο, εκτός Αθηνών), εξασφαλίζοντας ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία για τους μετόχους του. Δηλαδή, οι γονείς, για άλλη μία φορά, θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

            Επίσης, ο κ. Νταβλούρος γίνεται ιδιαίτερα αποκαλυπτικός, αποθεώνοντας την αγοραία λογική «κόστος - όφελος» που αντιμετωπίζει την υγεία ως εμπόρευμα, όταν επικαλείται τη «διαχείριση των προϋπολογισμών» από το υπουργείο. Όλοι ξέρουμε σε ποια κατεύθυνση γίνεται η διαχείριση από το υπουργείο και γι’ αυτό έχουμε φτάσει ως εδώ.

            Ο νομός Αχαΐας έχει μεγάλες ανάγκες σε δημόσιες δομές υγείας. Χρειάζεται ένα σύγχρονο παιδιατρικό νοσοκομείο, ένα σύγχρονο ογκολογικό νοσοκομείο, ένα σύγχρονο νοσοκομείο Nοσημάτων Θώρακος, ένα σύγχρονο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, ένα σύγχρονο δευτεροβάθμιο νοσοκομείο, σύγχρονα Κέντρα Υγείας, που να παρέχουν υπηρεσίες υγείας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Τι μας λέει ο κ. Νταβλούρος; Να κλείσουν όλες οι δημόσιες δομές υγείας, προκειμένου να διεκδικήσουμε σύγχρονες;

            Οι φορείς όλης της πόλης, μαζί με τους εργαζόμενους του “Καραμανδανείου”, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την αναβαθμισμένη λειτουργία του “Καραμανδάνειου” Νοσοκομείου και την πλήρη στελέχωσή του. Γιατί, σήμερα στον 21ο αιώνα υπάρχει η δυνατότητα για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας με Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και δημόσια νοσοκομεία που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες, τις δικές μας και των παιδιών μας, στη πρόληψη, στη νοσηλεία, στη θεραπεία, στην αποκατάσταση. Απαιτούνται οι αναγκαίες και κατάλληλες δομές στα πλαίσια της ενιαίας λειτουργίας των τριών επιπέδων υγείας (Πρωτοβάθμιο, Δευτεροβάθμιο, Τριτοβάθμιο), με πλήρη στελέχωση και επαρκή χρηματοδότηση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις