Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Θα σταθούμε δίπλα σε κάθε ζευγάρι που έχει προβλήματα γονιμότητας

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Θα σταθούμε δίπλα ...

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης & το Υπουργείο Υγείας, προχωρούν σε μία νομοθετική πρωτοβουλία για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

Η βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Χριστίνα Αλεξοπούλου σε δήλωση της για την Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας αναφέρει τα εξής:

Η 15η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας και αποτελεί ημέρα ενημέρωσης για την υπογονιμότητα των ζευγαριών.

Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 300.000 υπογόνιμα ζευγάρια. Από αυτά μόνο το 35% στρέφεται προς την εξωσωματική. Τα υπόλοιπα 200.000 ζευγάρια δεν φτάνουν ποτέ σε κάποια θεραπεία.

Για τους λόγους αυτούς ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το Υπουργείο Υγείας, προχωρούν σε μία νομοθετική πρωτοβουλία για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Πρόκειται για ένα θέμα εξαιρετικά ευαίσθητο, το οποίο αντιμετωπίζεται με ένα καινοτόμο νομοσχέδιο και το οποίο εκσυγχρονίζει το ισχύον πλαίσιο. Είναι και αυτό προϊόν εξαντλητικής συνεργασίας Υπουργείου, φορέων και βουλευτών.

Με το νέο νόμο θα αναγνωρίζεται η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή ως ένα εξαιρετικά πολύτιμο ιατρικό εργαλείο, το οποίο διευκολύνει γυναίκες που, για οποιοδήποτε λόγο, έχουν δυσκολία να αποκτήσουν τέκνα και τις βοηθά να αντιμετωπίσουν αυτές τις σημαντικές προκλήσεις.

Η υπογονιμότητα είναι σημαντικός παράγοντας του δημογραφικού προβλήματος που μαστίζει τη χώρα μας και ως εκ τούτου θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και με στοχευμένα μέτρα. Η Κυβέρνηση, μέσα στο πλαίσιο αντιμετώπισης του δημογραφικού, προχωρά στη θεσμική μεταρρύθμιση ώστε τα νέα ζευγάρια να έχουν εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στις θεραπείες γονιμότητας. 

Θα σταθούμε δίπλα σε κάθε ζευγάρι που έχει προβλήματα γονιμότητας, γιατί δεν είναι υπόθεση λίγων αλλά αφορά όλους μας, ως κοινωνία και ως χώρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις