Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων: Σκόπιμα κάποιοι προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα

Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων: Σκό...

Δυστυχώς αρκετοί, θυμούνται τον Εμπορικό Σύλλογο κάθε τρία χρόνια ειδικά στις εκλογές ενώ είναι απόντες στην καθημερινότητα και στις μεγάλες κινητοποιήσεις για τα αιτήματα του Εμπορικού κόσμου, αναφέρει η ανακοίνωση

Σε ανακοίνωση της η παράταξη Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων, στον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών κάνει λόγο για «τα Μεγάλα ψέματα».

Πιο συγκεκριμένα τονίζει τα εξής:

Διαπιστώνουμε ότι σκόπιμα κάποιοι προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα και να αποπροσανατολίσουν τον εμπορικό κόσμο από τα προβλήματα που τον απασχολούν και πρέπει να συζητηθούν κυρίως την προεκλογική περίοδο καθώς και το πλαίσιο διεκδίκησης που οφείλει να παίζει ο συνδικαλιστικός τους φορέας.

Δυστυχώς δεν έχουν να προσθέσουν τίποτα σε αυτά που διεκδικεί ο σύλλογος τόσα χρόνια στην πρώτη γραμμή διεκδικήσεων.

Θα απαντήσουμε όμως στα ανούσια ψέματα, στις ανακρίβειες που παρακινούνται από φαντασιώσεις.

Μας λένε ότι: "διεγράφησαν από το μητρώο χίλια άτομα".

Οι διαγραφές και η εκκαθάριση του Μητρώου προβλέπονται από συγκεκριμένες διατάξεις του συνδικαλιστικού νόμου και από το καταστατικό του Συλλόγου, το οποίο οφείλουμε όλοι να τηρούμε.

Η εκκαθάριση που έγινε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του 2019 με Απόλυτη πλειοψηφία και μάλιστα επέδειξε μεγαλύτερη ανοχή και από τα απαιτούμενα από το συνδικαλιστικό νόμο και το καταστατικό του Συλλόγου.

Είναι υποχρεωτική η διαγραφή μετά τη παρέλευση δύο ετών μη συμμετοχής σε Γενικές Συνελεύσεις και εκπλήρωση των υποχρεώσεων των μελών συμπεριλαμβανομένων και των οικονομικών. Η Γενική Συνέλευση του 2019 είχε αποφασίσει να διαγραφούν όσοι ήταν ανενεργοί πριν από τις εκλογές που είχαν πραγματοποιηθεί το 2016 δηλαδή ανενεργά μέλη έξι, οκτώ ή και πλέον των δέκα ετών. Έχει γίνει επανειλημμένα στο παρελθόν άλλως ο Εμπορικός Σύλλογος Σύλλογος θα είχε ένα μητρώο με 10.000 μέλη!..

Ορισμένοι ανέφεραν ότι ζητήθηκε στη Γενική Συνέλευση για να συμμετέχουν στις εκλογές  80 ευρώ από συναδέλφους.

Η ΕΤΗΣΙΑ συνδρομή του συλλόγου είναι μόλις 10 ευρώ!

Δηλαδή κάτι λιγότερο από ένα ευρώ το μήνα!!!

Αποτελεί φθηνό λαϊκισμό και προσβολή για τον εμπορικό κόσμο από επικεφαλής που διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους,  ότι δεν έχουν να πληρώσουν οι έμποροι 0,82 λεπτά το μήνα....!!

Ο Εμπορικός Σύλλογος του οποίου τα έσοδα είναι πεπερασμένα καλείται να πληρώσει κρατικούς φόρους, ΕΝΦΙΑ,  λειτουργικά έξοδα κτιρίου (ΔΕΗ με ρήτρα αναπροσαρμογής, ΟΤΕ κλπ) και γραμματείας,  δημοτικά τέλη, προσωπικό και ασφαλιστικές εισφορές.

Μήπως προτείνουν να κηρύξει ο Εμπορικός Σύλλογος  στάση πληρωμών απέναντι σε όλους; Μόνο τα έξοδα των εκλογών (δικαστικοί αντιπρόσωποι, ψηφοδέλτια, κλπ) ανέρχονται σε μερικές χιλιάδες ευρώ.

Εγγραφές νέων μελών.

Ο συνδικαλιστικός νόμος και το καταστατικό μας προβλέπουν συγκεκριμένες διαδικασίες για την εγγραφή νέων μελών.  Σε κανέναν ποτέ δεν αρνηθήκαμε να γίνει μέλος,  εφόσον τηρούνται οι απαραίτητες νόμιμες προϋποθέσεις.

Το προηγούμενο διάστημα καθότι διαπιστώθηκαν περιπτώσεις, να προσκομίζονται μέσω υποψηφίων μαζικές εγγραφές από συγκεκριμένα γραφεία, χωρίς τη συναίνεση και τη γνώση των αιτούντων, ζητήσαμε  ταυτοπροσωπία. Εάν δε γινόταν αντιληπτή αυτή η μαζική παραγωγή εγγραφών νέων μελών, θα είχε ως επακόλουθο να τιναχθεί η εκλογική διαδικασία στον αέρα.

Δυστυχώς αρκετοί, θυμούνται τον Εμπορικό Σύλλογο κάθε τρία χρόνια ειδικά στις εκλογές ενώ είναι απόντες στην καθημερινότητα και στις μεγάλες κινητοποιήσεις για τα αιτήματα του Εμπορικού κόσμου.

Τους καλούμε να πάρουν θέση και να δικαιολογήσουν και την μέχρι τώρα σιωπή και απουσίας τους στους αγώνες.

Ήταν σιωπηροί και απόντες:

·       Στους αγώνες μας για τη διασφάλιση της Κυριακάτικης Αργίας.

Ήταν σιωπηροί και απόντες:

·       Στη διεκδίκηση για το άνοιγμα των καταστημάτων στην Πάτρα μία εβδομάδα νωρίτερα (συγκέντρωση Πέτσα).

Ήταν σιωπηροί και απόντες:

·       Στη διεκδίκηση μας για τον ακατάσχετο λογαριασμό και δάνεια από τις τράπεζες.

Ήταν σιωπηροί και απόντες:

·       Στις διεκδικήσεις μας προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για την ενίσχυση του εμπορίου αφού μοίρασε τριάντα εκατομμύρια σε επιχειρήσεις υπηρεσιών.

Ήταν σιωπηροί και απόντες:

·       Στις διεκδικήσεις μας για την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής που ταλανίζει τις επιχειρήσεις και τα σπιτικά του εμπορικού κόσμου. 

Επειδή δεν θα έχουν κάτι να απαντήσουν επί αυτών απλά θα διαπιστώσουμε ότι η επικαλούμενη τάχα αυτονομία τους, προσκρούει σε κομματικές αγκυλώσεις και προσωπικές βλέψεις για εξυπηρέτηση ιδίων σκοπών και όχι προς το όφελος του εμπορικού κόσμου...

Τους αφήνουμε στην κρίση των μελών μας, το οποία καλούμε να έρθουν να ψηφίσουν μαζικά στις εκλογές για να συνεχίσουμε τις με τον ίδιο αμείωτο ρυθμό της διεκδικήσεις μας προς όφελος τους. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις