Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών και απόφαση την επόμενη εβδομάδα

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Συζήτηση κεκλεισμέ...

Πιθανά την ερχόμενη Δευτέρα

Κεκλεισμένων των θυρών συζητήθηκε σήμερα ενώπιον της αρμόδια τριμελούς επιτροπής του Αρείου Πάγου το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής που αφορά χιλιάδες πολίτες, πολλοί από τους οποίους ήδη έχουν προσφύγει δικαστήρια και μέσα στην επόμενη εβδομάδα (πιθανά την ερχόμενη Δευτέρα) θα ληφθεί η σχετική απόφαση.

Σχετική συλλογική αγωγή έχουν καταθέσει καταναλωτικές οργανώσεις -το ΙΝΚΑ και η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος - ζητώντας να κηρυχθεί παράνομος ο τρόπος εφαρμογής της ρήτρας, που μεταφέρει στα οικιακά τιμολόγια η αύξηση του κόστους παραγωγής ρεύματος το οποίο λόγω της ενεργειακής κρίσης έχει εκτοξευθεί στα ύψη.


Σήμερα απασχόλησε τους αρεοπαγίτες, μετά από αίτημα της ΔΕΗ, το εάν θα εισαχθεί ή όχι το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής που απασχολεί σχεδόν όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, σε πιλοτική δίκη έτσι ώστε να μην βγαίνουν αντίθετες ή αντιφατικές αποφάσεις από τα δικαστήρια της χώρας.

Παρέμβαση υπέρ της κατάργησης έκανε ο Δημήτρης Βερβεσός εκπροσωπώντας, ως πρόεδρός της, την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Τα ενδιαφερόμενα μέρη θα υποβάλλουν υπόμνημα μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή και στην συνέχεια η τριμελής επιτροπή θα έχει τον τελικό λόγο.

Πάντως, αντίθετη με τους γενικούς όρους συναλλαγών σε διάφορες κατηγορίες συμβολαίων παροχής ηλεκτρικής ενέργειας έχει χαρακτηρίσει την ρήτρα αναπροσαρμογής ο κ. Βερβεσός.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις