Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Μία ανάσα από τα 400 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις έφτασε ήδη το νέο "Jurassic World: Κυριαρχία"

Μία ανάσα από τα 400 εκατ. δολάρια σε ει...

Σε ΗΠΑ & υπόλοιπο κόσμο ήδη οι εισπράξεις έφτασαν τα 389.1 εκατ. δολάρια - Στην Πάτρα η ταινία παίζεται στα Odeon Veso Mare & στο θερινό σινε Κάστρο στο Ρίο & έχει κόψει περίπου 1700 εισιτήρια

Εντυπωσιακή ήταν η πορεία του «Jurassic World: Κυριαρχία - Jurassic World Dominion» του Κόλιν Τρέβοροου, η διάρκειας σχεδόν δυόμιση ωρών περιπέτεια με την οποία και κλείνει η δεύτερη τριλογία του περίφημου franchise που το κοινό πρωτοείδε πριν σχεδόν 29 χρόνια δια χειρός τότε Στίβεν Σπίλμπεργκ.  

Η νέα ταινία που ολοκληρώνει την εποχή του Jurassic Park και διαθέτει όπως γράφτηκε, δόσεις νοσταλγίας και γνώριμης καταιγιστικής δράσης με αποκορύφωμα μία καταδίωξη στους δρόμους της Μάλτας, κατάφερε να πάρει την πρωτιά στο Αμερικάνικο box office το περασμένο τριήμερο 10-12/6/2022 με 143.4 εκατομ. δολάρια ρίχνοντας από το βάθρο το «Top Gun: Maverick» με τον Τομ Κρουζ, το οποίο ωστόσο στάθηκε αντάξια στη 2η θέση με εντυπωσιακές επιδόσεις για 3η εβδομάδα, της τάξης των 50 εκατομμυρίων δολαρίων φτάνοντας συνολικά τα 393.3 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ συν ακόμη 354 εκατ. από τον υπόλοιπο κόσμο.

Η ταινία του στούντιο της Universal «Jurassic World Dominion» παρότι δεν έχει πάρει καλές γενικά κριτικές (όπως έγραψε το boxofficemojo.com έχει μόλις 30% μέσο όρο στο rotten tomatoes), εν τούτοις έφτασε ψηλά σε εισπράξεις στη Βόρειο Αμερική και σχεδόν ισοφάρισε τα νούμερα με τα οποία είχε ξεκινήσει η 2η ταινία της δεύτερης τριλογίας, το «Jurassic World: Fallen Kingdom» που το καλοκαίρι του 2018 είχε κάνει άνοιγμα 148 εκατ. δολαρίων στις ΗΠΑ.

Το «Jurassic World Dominion» πρόσθεσε και ακόμη 245.8 εκατομμύρια δολάρια από τον υπόλοιπο κόσμο στα οποία συμπεριλαμβάνονται και περίπου 52,5 εκατ. από την αγορά της Κίνας. Έτσι το σύνολο μέχρι στιγμής είναι κοντά ήδη στα 400 εκατ. (για την ακρίβεια στα 389.1 εκατ.)! Σύμφωνα πάντα με το boxofficemojo, η 3η και τελική όπως λέγεται ταινία του Jurassic World με τους Chris Pratt και Bryce Dallas Howard αλλά και την ενισχυτική παρουσία των Jeff Goldblum, Sam Neill και Laura Dern της πρώτης ορίτζιναλ τριλογίας των 90ς, πέτυχε έναν αρκετά καλό μέσο όρο της τάξης των 30,660 δολαρίων ανά αίθουσα (στη Βόρειο Αμερική η ταινία βγήκε σε 4,676 αίθουσες).

Στην Πάτρα το φιλμ, να θυμίσουμε πως παίζεται στα Odeon Veso Mare στην Ακτή Δυμαίων καθώς και στο θερινό σινε Κάστρο στο Ρίο όπου ωστόσο λόγω του κάπως άστατου καιρού δεν έγινε όπως μάθαμε, η προβολή του περασμένου Σαββάτου.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής των Odeon Veso Mare Αλέξης Μπιτούνης στο thebest.gr, την ταινία από την περασμένη Πέμπτη 9/6 έως και τη Δευτέρα του Αγ. Πνεύματος 13/6/2022 είδαν περισσότεροι από 1500 θεατές με καλύτερη μέρα το Σάββατο ενώ τα υπόλοιπα 150-200 εισιτήρια κόπηκαν στο θερινό στο Ρίο. Ο άστατος καιρός που επηρέασε το θερινό σινεμά στο Ρίο (και τα θερινά σε Αθήνα και αλλού) και το γεγονός πως πολλοί είχαν φύγει για το τριήμερο εκτός Πάτρας σίγουρα έπαιξε ρόλο στο απλά συμπαθητικό ξεκίνημα της ταινίας. Σύμφωνα με τον πίνακα του εγχώριου box office που είδαμε στο flix.gr, το πενθήμερο που μας πέρασε 9-13/6/2022, η ταινία «Jurassic World: Κυριαρχία», σε 149 αίθουσες πανελλαδικά έκοψε 40.023 εισιτήρια.

Αξίζει επίσης να επισημανθεί το καλό ξεκίνημα της ιδιαίτερης ταινίας του Πολ Σρέιντερ "Μετρητής Καρτών" με τον εξαιρετικό Όσκαρ Άιζακ, μία ταινία για απαιτητικό, σινεφίλ κοινό που προσέλκυσε σε 27 αίθουσες πανελλαδικά (παίζεται & στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare), κοντά στους 4.200 θεατές το πρώτο αυτό πενθήμερο προβολής του.

Τέλος στο θερινό σινε Κάστρο στο Ρίο από την Πέμπτη 16/6 έρχονται 2 νέες ταινίες, το καινούριο ανιμέισον φιλμ της Pixar, “Lightyear” και η Γαλλική ταινία «Το Γεγονός - L' Événement», βραβευμένη με τον Χρυσό Λέοντα του Φεστιβάλ της Βενετίας στην προβολή των 22.45, που έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές.

Κείμενο: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ο Όσκαρ Άιζακ στην ταινία "Μετρητής...

Ο Όσκαρ Άιζακ στην ταινία "Μετρητής Καρτών".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture