Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις - Δημοσιεύματα για διεκδίκηση Ρόδου, Χίου, Λέσβου και άλλων 19 νησιών

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις - Δημ...

Τι λέει ο τουρκικός τύπος

Το άσπρο... μαύρο επιχειρεί να κάνει για ακόμα μία ημέρα ο τουρκικός Τύπος, σύμφωνα με τον οποίο η Τουρκία διεκδικεί 22 νησιά, καθώς «με τη δύναμη της Λωζάνης» μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία τους.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Milliyet» γράφει στο πρωτοσέλιδό της ότι «κάποια από τα νησιά που μπορεί να διεκδικήσει η Τουρκία λόγω της στρατιωτικοποίησης είναι η Ρόδος, η Χίος και η Μυτιλήνη.

 
Στην ίδια γραμμή και η εφημερίδα «Yeni Safak» που αναφέρει ότι 22 από τα 23 νησιά είναι στρατιωτικοποιημένα. Μόνο η Χάλκη είναι αποστρατιωτικοποιημένη. Τονίζει, δε, ότι «η σταρατιωτικοποίηση είναι απειλή».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Τουρκία έχει την κυριαρχία εννιά νησιών και ότι στην Ελλάδα δόθηκε μόνο το δικαίωμα χρήσης. Μέσα σε αυτά είναι η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Σάμος, η Χίος, η Ικαρία, η Ρόδος κ.α.

Τα προσκείμενα στον Ερντογάν ΜΜΕ δεν σταματούν την προπαγάνδα... Χαρακτηριστικό είναι το θέμα που προβλήθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό σταθμό, TRT, που για ακόμα μια φορά βάζει στο στόχαστρο το Καστελόριζο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις