Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Βενζίνη: «Φωτιά» στις αντλίες - Αύξηση 10 λεπτών σε μια εβδομάδα

Βενζίνη: «Φωτιά» στις αντλίες - Αύξηση 1...

Στο «κόκκινο» οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί

Συνεχίζει να τραβά την ανηφόρα η τιμή της βενζίνης με τους οδηγούς να βρίσκονται πλέον σε απόγνωση καθώς οι τιμές στην αντλία βρίσκονται πλέον σε απλησίαστα επίπεδα με τη μέση πανελλαδική τιμή σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο καθώς έχει φτάσει πλέον 2,349€/lt σημειώνοντας αύξηση περίπου 10 λεπτά μέσα σε μια εβδομάδα.

Στην Αττική η μέση τιμή έχει φτάσει τα 2,330€/lt στη Θεσσαλονίκη τα 2,324€/lt και στις Κυκλάδες με την κούρσα της ακρίβειας στα καύσιμα να σέρνουν οι Κυκλάδες, εκεί όπου η μέση τιμή έχει ξεπεράσει τα 2,56 ευρώ το λίτρο (2,527€/lt).

«Οι τιμές από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν ανέβει πάρα πολύ ο κόσμος είναι δυσαρεστημένος», εξηγεί o πρατηριούχος Αναστάσιος Παφραλίδης.

Η κατάσταση στην αντλία είναι πολύ χειρότερη. Στην Αθήνα η ακριβότερη βενζίνη πωλείται προς 2,595€/lt, ενώ στο ακριβότερο πρατήριο στις Κυκλάδες η βενζίνη κοστίζει 2,730€/lt. Η ακρίβεια στα καύσιμα φέρνει σε δεινή θέση και τους επαγγελματίες οδηγούς, οι οποίοι ωστόσο αυτή την στιγμή αφήνουν εκτός συζήτησης την αύξηση των κομίστρων.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως δεν υπάρχουν ενδείξεις αποκλιμάκωσης, την ώρα που οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου παραμένουν στα ύψη, με το Brent να είναι στα 120 δολάρια το βαρέλι.

Την ίδια ώρα οι οδηγοί περιορίζουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες με αρκετούς να αναφέρουν ότι χρηιμοποιούν τα ΙΧ τους, «μόνο Κυριακές και γιορτές».

Στο «κόκκινο» οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί
Δύσκολα βάζουν στα νοικοκυριά και οι αυξήσεις στα τρόφιμα. Οι αλλεπάλληλες αυξήσεις στα είδη διατροφής και οικιακής χρήσης έχουν γονατίσει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Σύμφωνα με τη Eurostat τον Απρίλιο στην Ελλάδα σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες αυξήσεις σε όλη την Ευρώπη σε ό,τι αφορά στα τρόφιμα. Ενδεικτικά οι πατάτες ανέβηκαν κατά 15,8% το κρέας 14,3% τα λαχανικά 13,8%, και το ψωμί 11,1%, με την κυβέρνηση να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής.

Μαζί με την ενεργειακή ακρίβεια, οι εκρηκτικές ανατιμήσεις στα τρόφιμα αναμένεται να στείλουν στον πληθωρισμό σε νέα ιστορικά επίπεδα, πάνω από το 11% για τον Μάιο.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις