Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο Ίθαν Χοκ φορά τη μάσκα του κακού στο "The Black Phone" - Από 23/6 στην Ελλάδα

Ο Ίθαν Χοκ φορά τη μάσκα του κακού στο &...

Αντισυμβατικός, τολμηρός και πάντα γοητευτικός ο 51χρονος Αμερικανός ηθοποιός και συγγραφέας συνδυάζει τις εμπορικές επιλογές με το καλλιτεχνικά ανήσυχο σινεμά

Ο Ethan Hawke ανήκει στους αντισυμβατικούς σταρ του νεότερου Χόλιγουντ που ξεπήδησαν στα τέλη των 80ς, αρχές 90ς. Στα 51 του χρόνια σήμερα, ο γοητευτικός ηθοποιός που ήταν κάποτε παντρεμένος με την Ούμα Θέρμαν, έκανε το ντεμπούτο του στο σινεμά πιτσιρικάς πλάι στον Ρίβερ Φοίνιξ στο ξεχασμένο «Explorers» το 1985 για να λάμψει & να ξεχωρίσει 4 χρόνια αργότερα στον περίφημο «Κύκλο των Χαμένων Ποιητών» του Πίτερ Γουίαρ με πρωταγωνιστή τον αξέχαστο Ρόμπιν Γουίλιαμς, ταινία που στην Πάτρα είχαμε δει στο Άστυ στην πλ. Όλγας.

Αμέσως μετά ο Χοκ έκανε την οικογενειακή ταινία «Ο Ασπροδόντης» και ένας νέος σταρ έμελλε να γεννηθεί που μπόρεσε να συνδυάσει πιο ανεξάρτητους ρόλους & ταινίες όπως την τριλογία του “Before Sunrise – Πριν Το Ξημέρωμα” (το «Πριν τα Μεσάνυχτα» γυρίστηκε πριν από 9 χρόνια στην Καρδαμύλη της Μεσσηνίας) του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ & το «Boyhood» του ίδιου σκηνοθέτη, με πιο Χολιγουντιανά φιλμ όπως την «Ημέρα Εκπαίδευσης» το 2001 που χάρισε Όσκαρ α’ ανδρικού στον Ντενζέλ Ουάσινγκτον και υποψηφιότητα για το Όσκαρ β’ ανδρικού στον  Ethan Hawke, “Gattaca” του Άντριου Νίκολ το 1997 και τις «Μεγάλες Προσδοκίες» επίσης το 1997 με την Γκουίνεθ Πλάτροου που στην Πάτρα είχαμε δει στο Ελπίς στη Γούναρη.

Ο Ίθαν Χοκ αξίζει να σημειωθεί πως έχει προταθεί 2 φορές για το Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου για το «Before Sunset» και το «Before Midnight» καθώς και 2 φορές για το Όσκαρ καλύτερου β’ ανδρικού ρόλου για τα φιλμ «Training Day» (2001) και «Boyhood» (2014).

Τακτικός επισκέπτης του Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου του Σάντανς στη Γιούτα (τον εκτιμά πολύ ο δημιουργός του Φεστιβάλ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ), ο Ίθαν Χοκ έχει να καμαρώνει σήμερα μέσα από μία πλούσια καριέρα τριάντα και πλέον ετών για τις υποψηφιότητες του για Όσκαρ αλλά και για το ότι είναι και συγγραφέας βιβλίων όπως του «A Bright Ray of Darkness».

Φέτος, μετά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας που καθήλωσε τον Χοκ στο σπίτι του στο Μπρούκλιν, ο ηθοποιός που ήταν συγκλονιστικός και στο «First Reformed – Ακρότητες» του Πολ Σρέιντερ το 2017 (το είχε προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας), έπαιξε το βασιλιά που σκοτώνεται από τον ίδιο του τον αδελφό στο αρκετά βίαιο και σκοτεινό έπος της εποχής των Βίκινγκ «Ο Άνθρωπος απ’ τον Βορρά» του Ρόμπερτ Έγκερς που είδαμε μετά το Πάσχα φέτος και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare ενώ σύντομα από τις 23/6/2022 στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή της Tulip θα τον δούμε ως παρανοϊκό απαγωγέα ανηλίκων σε προάστιο πόλης του Κολοράντο που εμφανίζεται σχεδόν σ’ όλη την διάρκεια φορώντας μία μάσκα. Ο λόγος για το φιλμ τρόμου και αγωνίας «The Black Phone» του Scott Derrickson (24/6 στις ΗΠΑ) με τον οποίο είχε ξανασυνεργαστεί στο ανάλογου ύφους φιλμ «Sinister» το 2012.

Ο Χοκ έχει παίξει και στο βίαιο κοινωνικό θρίλερ «The Purge» κι όπως είπε στο Αμερικανικό περιοδικό Entertainment Weekly με χιούμορ, τώρα που είναι στα 50 ίσως οι ρόλοι απόλυτων κακών να είναι το μέλλον του στην υποκριτική.

Θα δούμε τέλος τον Ethan Hawke και στη φιλόδοξη τηλεοπτική σειρά «Moon Knight» της Μάρβελ για λογαριασμό της πλατφόρμας Disney+ όπου συμπρωταγωνιστεί και είναι αντίπαλος με τον Όσκαρ Άιζακ. Ο Χοκ υποδύεται έναν κακό τύπο πάλι και όπως είπε, «οι κακοί που με ενδιαφέρουν είναι αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους καλό αλλά που συνάμα σκοτώνουν».

Να προσθέσουμε πως ο Ethan Hawke έκανε το 2020 και την βραβευμένη με Έμμυ ιστορική σειρά του Showtime, "The Good Lord bird" που ήταν ένα πρότζεκτ που ήθελε με πάθος να πραγματοποιήσει.

Κείμενο: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ο Ίθαν Χοκ σε σκηνή από το "Moon Kn...

Ο Ίθαν Χοκ σε σκηνή από το "Moon Knight". Για τον ήρωα του εμπνεύστηκε από πρόσωπα όπως ο Στιβ Τζομπς και ο Καρλ Γιουνγκ.

Ο Ίθαν Χοκ με μάσκα στο "The Black ...

Ο Ίθαν Χοκ με μάσκα στο "The Black Phone".

Σε σκηνή από το εξαιρετικό "Boyhood".

Σε σκηνή από το εξαιρετικό "Boyhood".

Σκηνή από τη σειρά εποχής "The Good...

Σκηνή από τη σειρά εποχής "The Good Lord Bird".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture