Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο ΛΑΤΡΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΘΑΝ ΧΟΚ ΠΑΙΖΕΙ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

 Ο ΛΑΤΡΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΘΑΝ ΧΟΚ ΠΑΙΖΕΙ ΣΕ...

Στα φιλμ "24 Ώρες Προθεσμία", «First Reformed» και «Juliet, Naked»

Ο 47χρονος σήμερα Ethan Hawke του «Κύκλου των χαμένων ποιητών», του «Ασπροδόντη» αλλά και του «Gattaca», των “Μεγάλων Προσδοκιών», της «Ημέρας Εκπαίδευσης» και του «Boyhood – Μεγαλώνοντας» όπου προτάθηκε για το Όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου,  και της τριλογίας «Πριν το ξημέρωμα», «Πριν το ηλιοβασίλεμα» και «Πριν τα μεσάνυχτα» (το τελευταίο γυρίστηκε στην Μεσσηνιακή Μάνη), είναι ένας από τους πιο συμπαθείς Αμερικανούς ηθοποιούς, από τους πιο εργατικούς και με αέρα σταρ αν και ποτέ δεν έφτασε το status του Μπραντ Πιτ ή του Ματ Ντέιμον. Πιθανόν να μην το ήθελε και να μην το επιδίωξε και ο ίδιος.

Το φετινό καλοκαίρι ο ηθοποιός που έχει παίξει και στην Επίδαυρο μαγεύοντας το κοινό, το καλοκαίρι του 2009 με το «Χειμωνιάτικο Παραμύθι» σε σκηνοθεσία του Sam Mendes, ο λίγο grunge τύπος με το σπινθηροβόλο βλέμμα και το μικρό γενάκι στο πρόσωπο, που είχε σαγηνεύσει και παντρευτεί για ένα διάστημα την Ούμα Θέρμαν, παίζει σε τουλάχιστον 3 νέες ταινίες.

Στη Βέσο Μάρε στην Πάτρα είδαμε το διαφημιστικό πόστερ του φιλμ «24 Hours to live – 24 Ώρες Προθεσμία» (θα βγει 31/5/2018 στη χώρα μας σε διανομή της Σπέντζος Φιλμ) που έχει σκηνοθετήσει ο Μπράιαν Σμερζ. Πρόκειται για θρίλερ επιστημονικής φαντασίας παραγωγής του 2017 με κεντρικό ήρωα τον Τράβις, έναν πρώην στρατιώτη των ειδικών δυνάμεων που αγωνίζεται να ξεπεράσει τον ξαφνικό θάνατο της γυναίκας και του γιού του. Ένας παλιός του συνάδελφος τον πλησιάζει και του κάνει μια δελεαστική πρόταση με μεγάλο οικονομικό όφελος, ν’ αναλάβει μια επικίνδυνή αποστολή δολοφονίας για λογαριασμό ενός πανίσχυρου μυστικού οργανισμού.

Ο Τράβις θα δεχθεί την πρόταση αλλά λίγο πριν ολοκληρώσει την αποστολή του θα γίνει αντιληπτός με αποτέλεσμα να δεχθεί πυρά από την Ιντερπόλ. Κι ενώ νομίζει ότι όλα τελείωσαν ξυπνάει στο τραπέζι μια χειρουργικής αίθουσας. Πλάι στον Ethan Hawke παίζουν οι Xu Qing, Paul Anderson, Liam Cunningham και ο Ολλανδός ηθοποιός Rutger Hauer που τον θυμόμαστε από το πρώτο «Blade Runner» του 1982.

Ο Hawke που έχει προταθεί για Όσκαρ και στην κατηγορία του καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου για τη συνεισφορά του στα «Before Sunset – Πριν το Ηλιοβασίλεμα» και «Before Midnight – Πριν τα Μεσάνυχτα» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, διαβάσαμε ότι παίζει και στο φιλμ «First Reformed» (από 18 Μαΐου 2018 στις ΗΠΑ) με την Αμάντα Σέιφριντ ως συμπρωταγωνίστρια, καθώς και στο «Juliet, Naked» σε σκηνοθεσία Jesse Peretz όπου παίζει με την Rose Byrne και τον Chris O’ Dowd.

Το «Juliet, Naked» βασίζεται σε νουβέλα του Nick Hornby και μιλά για μία αναπάντεχη ιστορία αγάπης που προκύπτει όταν μία γυναίκα «ποστάρει» μία όχι και τόσο καλή κριτική με πικρά σχόλια για ένα άλμπουμ που δεν έχει πολυακουστεί, ενός τραγουδιστή (στο ρόλο ο Ίθαν Χοκ) που θαυμάζει και έχει πάθος ο σύζυγος της. Το φιλμ θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 17 Αυγούστου 2018.

Στο «First Reformed» του Paul Schrader που θα βγει από την Σπέντζος Φιλμ το καλοκαίρι, η Σέιφριντ κάνει μία χήρα που θρηνεί τον σύζυγο της που αυτοκτόνησε και ο Χοκ έναν ιερέα που επίσης πενθεί το θάνατο του γιου του στον πόλεμο στο Ιράκ, οι οποίοι θα έρθουν κοντά ο ένας με τον άλλο.

Ο Χοκ, ο Αμερικανός τουρίστας που ερωτεύεται την Γαλλίδα Σελίν (Ζιλί Ντελπί) στην τριλογία του Λινκλέιτερ, είναι ένας Τεξανός στην καταγωγή διανοούμενος καλλιτέχνης που έχει γράψει και βιβλία και στο σινεμά του αρέσει να ψάχνεται και να δοκιμάζεται (όπως όταν έπαιξε Άμλετ στη σύγχρονη νέα Υόρκη σε μία ταινία του 2000) μένοντας ταυτόχρονα πάντα γοητευτικός.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Σκηνή από το «Juliet, Naked» που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ του Σάντανς τον Ιανουάριο του 2018.

Σκηνή από το «Juliet, Naked» που προβλήθ...

Σκηνή από το «Juliet, Naked» που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ του Σάντανς τον Ιανουάριο του 2018.

Με την Αμάντα Σέιφριντ στο Φεστιβάλ της Βενετίας τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η φωτ. είναι από την ανάρτηση της Boston Herald.

Με την Αμάντα Σέιφριντ στο Φεστιβάλ της ...

Με την Αμάντα Σέιφριντ στο Φεστιβάλ της Βενετίας τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η φωτ. είναι από την ανάρτηση της Boston Herald.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture