Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Δεν ανησυχούν για τις μέδουσες οι καταστηματάρχες παραλιακά- Γιατράς: "Θεωρώ το θέμα έως μη μείζον"

Πάτρα: Δεν ανησυχούν για τις μέδουσες οι...
Μαρτάτος Tάκης

Ένα μόνο περιστατικό εμφάνισης μέδουσας είχαμε στην Ακράτα, αναφέρει και προσθέτει πως άλλα είναι τα μείζονα προβλήματα που ταλανίζουν τα καταστήματα εστίασης

«Δεν υφίσταται θέμα μεδουσών στον Πατραϊκό κόλπο. Δεν είμαι ούτε βιολόγος ούτε ειδικός στη θαλάσσια ζωή ωστόσο θεωρώ το θέμα ως μη μείζον». Αυτό ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος του ΔΣ του ΣΚΕΑΝΑ – Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας Αναστάσιος Γιατράς σχετικά με το θέμα της εμφάνισης στις ελληνικές θάλασσες της επικίνδυνης μοβ μέδουσας. Όπως γράφτηκε, μετά την ισχυρή παρουσία της στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, αλλά και στα νησιά του Αργοσαρωνικού, η συγκεκριμένη μοβ μέδουσα εμφανίστηκε και στο Ιόνιο.

Στην Αχαΐα σύμφωνα και με το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας, είχαμε την εμφάνιση μίας μέδουσας στην περιοχή της Ακράτας (στον Κορινθιακό δηλαδή κόλπο). Ο κ. Γιατράς μας είπε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα, πως δεν είναι σοβαρό και πως άλλα ζητήματα έχουν προτεραιότητα. Με την άνοδο της θερμοκρασίας και των θαλασσών εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής είναι επόμενο να παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα τα οποία έχουν μία περιοδικότητα και δεν πρέπει να συντρέχει ανησυχία. Το συγκεκριμένο είδος λέγεται Pelagia noctiluca.Tα μέρη όπου κάνει αισθητή την παρουσία της η μοβ μέδουσα δεν είναι σταθερά, καθώς μετακινείται με τα ανεμογενή ρεύματα της θάλασσας. Γι’ αυτό πολλές φορές κολυμβητές τη βλέπουν σε μια περιοχή και μπορεί μετά μία εβδομάδα να έχει μετακινηθεί κάπου αλλού.

Η μοβ μέδουσα πάντως έχει επώδυνο τσίμπημα, λόγω της νευροτοξίνης που φέρει στα πλοκάμια της.

Ο κ. Γιατράς υπογράμμισε στο thebest.gr πως ο κόσμος δεν χρειάζεται να ανησυχεί και να φοβάται και επισημαίνει ότι το σαββατοκύριακο που μας πέρασε που ήταν και πολύ ζεστό και το πρώτο ουσιαστικά που ήταν ελεύθερο χωρίς πλέον κανένα περιοριστικό μέτρο κατά του covid 19, όλα τα παραλιακά μαγαζιά σ’ όλη την ακτογραμμή της Αχαΐας είχαν επισκεψιμότητα και αυτό ήταν πολύ ευχάριστο και αισιόδοξο για το καλοκαίρι που μόλις ξεκίνησε.

«Άλλα είναι τα μεγάλα προβλήματα όπως η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση που έχουν φέρει τα καταστήματα εστίασης σε χειρότερη θέση από εκείνη που ήσαν την περίοδο την πανδημίας», ανέφερε προβληματισμένος στο thebest.gr ο κ. Γιατράς προσθέτοντας πως η ακρίβεια στις πρώτες ύλες, το υψηλό ενεργειακό κόστος, η αύξηση στο ρεύμα (και στα καύσιμα) κάνουν μη βιώσιμη τη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης.  

 

Στη φωτ. ο κ. Γιατράς, νέος πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ.

Στη φωτ. ο κ. Γιατράς, νέος πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις