Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από τις εκδηλώσεις στην Ιχθυόσκαλα στις 3 και 4 Ιουνίου 2022 - Χόρεψε και ο Δήμαρχος

Πάτρα: ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από τις εκδηλώσεις στη...

Συμμετείχαν το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού, τα χορευτικά τμήματα & το θεατρικό εργαστήρι για παιδιά του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και Περιχώρων

Ο χώρος της «Ιχθυόσκαλας» στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας εξακολουθεί για 3η εβδομάδα να αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά -  εικαστικά  δρώμενα της πόλης.

Στο πλαίσιο του πολυθεματικού Φεστιβάλ, το οποίο πλαισιώνει τις εργασίες του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής με θέμα «1922-2022, πρόσφυγες» που είναι αφιερωμένο στο γλύπτη Διονύση Γερολυμάτο, την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Ιουνίου, το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού, τα χορευτικά τμήματα και το θεατρικό εργαστήρι για παιδιά του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και Περιχώρων, άφησαν το δικό τους «στίγμα» στις εκδηλώσεις, τις οποίες παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις του διημέρου και απηύθηναν σύντομους χαιρετισμούς.

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί -  διαμερισματικοί σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ

Παράλληλα η «Ιχθυόσκαλα» μετατρέπεται καθημερινά σε χώρο ξενάγησης και γνωριμίας εκατοντάδων πατρινών κάθε ηλικίας με τον κόσμο της γλυπτικής. Στο πλαίσιο των ξεναγήσεων που πραγματοποιούνται, το χώρο επισκέφθηκαν μαθητές του τμήματος ενηλίκων κεραμικής  από το εικαστικό εργαστήρι, συνοδευόμενοι από την καθηγήτρια- κεραμίστρια Μαρία Κανελλοπουλου. Την εξέλιξη στη διαμόρφωση των γλυπτών από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο συμπόσιο, παρακολούθησαν και μέλη του ΚΔΑΠ – ΜΕΑ Άμπετ Χασμάν,  συνοδευόμενα από την υπεύθυνη κ. Χρυσούλα Τάντουλα.

ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΕΜΑΤΗ ΔΡΑΣΕΙΣ – ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΟΡΦΗ

Η προτελευταία εβδομάδα των εργασιών του Διεθνούς Συμποσίου, συνοδεύεται από την είσοδο των εργασιών κατασκευής των δέκα γλυπτών που θα μείνουν στην πόλη, στο τελικό στάδιο.

Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων περιλαμβάνει από την Τρίτη 7 έως και την Πέμπτη 9 Ιουνίου διαμορφώνεται ως εξής:

Τρίτη 7/6  -  20.30 : Χορευτική Εκδήλωση από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ρίου «Η Ζωοδόχος Πηγή».

Τετάρτη 8/6 – 21.30: Θεατρική παράσταση « Όνειρο θερινής Νυκτός» από το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Πέμπτη 9/6 – 21.30: Θεατρική παράσταση « Όνειρο θερινής Νυκτός» από το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Η είσοδος για το κοινό στο συμπόσιο και τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.  Οι εργασίες του συμποσίου πραγματοποιούνται καθημερινά και Σαββατοκύριακα: 09.00 – 14.00 & 17.00 – 20.00.

Στο πλαίσιο και του ενημερωτικού – εκπαιδευτικού χαρακτήρα που έχει το συμπόσιο, υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης ομαδικών ξεναγήσεων σε σχολεία, συλλόγους, σωματεία και φορείς.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τις εργάσιμες ημέρες στο τηλέφωνο 2610-390-935 (10.00-14.00) και στο email: [email protected]

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture