Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ντόμινο στα χειρουργεία όλων των νοσοκομείων εξαιτίας του Καραμανδανείου

Πάτρα: Ντόμινο στα χειρουργεία όλων των ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ti λέει στο thebest.gr ο πρόεδρος της ΕΙΝΑ Δημήτρης Ζιαζιάς.

Για τα προβλήματα που δημιουργούνται στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας λόγω της δυσλειτουργίας που σημειώνεται το τελευταίο διάστημα στο Καραμανδάνειο, μίλησε στο thebest.gr ο πρόεδρος της Ε.Ι.Ν.Α, γιατρός στο νοσοκομείο του Ρίου, Δημήτρης Ζιαζιάς.  Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε  ότι το νοσοκομείο δε δύναται πλέον να εφημερεύει, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, για οποιοδήποτε περιστατικό, καθώς κρίνεται επικίνδυνο για την υγεία των παιδιών – ασθενών όλης της γεωγραφικής περιοχής που αυτό καλύπτει.

«Το πρόβλημα που έχει προκύψει στο Καραμανδάνειο δημιουργεί αλυσιδωτές αντιδράσεις και προβλήματα και στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα και στο νοσοκομείο του Ρίου.  Στον Άγιο Ανδρέα το πρόβλημα υπάρχει λόγω των αναγκαστικών μετακινήσεων των αναισθησιολόγων  στο Καραμανδάνειο. Δημιουργείται πρόβλημα γιατί έτσι κι αλλιώς είναι υποστελλόμενος ο αναισθησιολογικός τομέας εκεί» αναφέρει ο κ. Ζιαζιάς.

Όπως εξηγεί, «αντίστοιχου μεγέθους είναι και το πρόβλημα στο νοσοκομείο του Ρίου το οποίο προσπαθεί να ορθοποδήσει μετά από μία πανδημία που το μετέτρεψε σε ένα νοσοκομείο για μία νόσο, μόνο για covid. Υπάρχουν ασθενείς που περιμένουν εδώ και πολλούς μήνες για να χειρουργηθούν. Είναι αδύνατο να ανταπεξέλθουν και ο Άγιος Ανδρέας και το Ρίο μέσα σε αυτή την κατάσταση. Στο Ρίο για παράδειγμα δημιουργείται πρόβλημα γιατί αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ο αναισθησιολογικός τομέας. Δεν υπάρχει περιθώριο να λείψει ούτε ένας αναισθησιολόγος και να ασχοληθεί με παιδιά. Έστω και ένας να  λείψει θα υπάρξει μεγάλη διατάραξη του προγράμματος. Ήδη από την περίοδο της πανδημίας υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής έξι έως εννέα μηνών.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει αναισθησιολόγος ούτε στο νοσοκομείο του Ρίου και του Ανδρέα με εμπειρία και εξειδίκευση στην παιδο- αναισθησία. Αυτό πρέπει να το λάβουμε υπόψιν. Μπορεί να διαφημίζει το Υπουργείο και η 6η ΥΠΕ ότι θα αντιμετωπίζονται τα παιδιατρικά στο Ρίο αλλά αυτό ως δυνατότητα δεν υπάρχει γιατί η ίδια η παιδο- αναισθησιολογική εταιρεία ορίζει ποιες είναι οι ελάχιστες προϋποθέσεις για να λειτουργούν με ασφάλεια αυτά τα τμήματα. Μέχρι τώρα δεν έχει χειρουργηθεί παιδί στο Ρίο και εκτιμώ ότι αυτό θα είναι δύσκολο να γίνει.

Έχει δημιουργηθεί μία ασάφεια εξαιτίας των ψεμάτων που λένε η 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο. Παιδο-αναισθησιολόγος υπήρχε μόνο στο Καραμανδάνειο, όχι στο Ρίο και στον Άγιο Ανδρέα. Αυτό που θέλουν το Υπουργείο και η 6η ΥΠΕ είναι οι αναισθησιολόγοι στο Ρίο να αναλάβουν παιδιατρικά περιστατικά και οι αναισθησιολόγοι ενηλίκων που υπάρχουν στον Άγιο Ανδρέα να μεταφερθούν στο Καραμανδάνειο. Θα υπάρξει μεγάλη αναμονή και εκεί λόγω αυτής της δυσλειτουργίας.  Μοναδική λύση και διέξοδος είναι η άμεση και κατεπείγουσα προκήρυξη για να στελεχωθεί το Καραμανδάνειο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις