Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Μπέντζαμιν Μπάτον»: Επιστήμονες ανέστρεψαν το γήρας ποντικιών - Μπορεί να γίνει στον άνθρωπο;

«Μπέντζαμιν Μπάτον»: Επιστήμονες ανέστρε...

Τα γερασμένα κύτταρα των ποντικιών επανήλθαν σε νεότερες εκδοχές των εαυτών τους

Στο εργαστήριο του μοριακού βιολόγου Ντέιβιντ Σινκλέρ στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, τα γερασμένα ποντίκια αποκτούν και πάλι τη νεότητά τους.

 Χρησιμοποιώντας πρωτεΐνες που μπορούν να μετατρέψουν ένα ενήλικο κύτταρο σε βλαστοκύτταρο, ο Σινκλέρ και η ομάδα του κατάφεραν να επαναφέρουν τα γερασμένα κύτταρα των ποντικιών σε νεότερες εκδοχές των εαυτών τους.

Στο πρώτο σημαντικό επίτευγμα του εργοστασίου, που δημοσιεύτηκε στα τέλη του 2020, γερασμένα ποντίκια με κακή όραση και κατεστραμμένο αμφιβληστροειδή μπόρεσαν ξαφνικά να ξαναδούν και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις καλύτερα από τους απογόνους τους.

«Πρόκειται για μόνιμη επαναφορά και μπορούμε να σκεφτούμε ότι μπορεί να αποτελέσει μια παγκόσμια διαδικασία με πιθανή εφαρμογή σε όλο μας τον οργανισμό προκειμένου να επαναπρογραμματίσει την ηλικία μας», λέει ο Σινκλέρ ο οποίος τα τελευταία 20 χρόνια μελετά τους τρόπους αντιστροφής των φθορών που προκαλεί ο χρόνος.
 
«Αν το καταφέρουμε, αυτές οι ασθένειες δεν θα πρέπει να υπάρχουν. Σήμερα διαθέτουμε την τεχνολογία που θα μας επιτρέψει να φτάσουμε τα εκατό χωρίς να ανησυχούμε αν θα πάθουμε καρκίνο στα 70 μας, καρδιακή ασθένεια στα 80 μας και Αλτσχάιμερ στα 90 μας», συνέχισε ο επιστήμονας μιλώντας σε ένα συνέδριο μακροζωίας και ευεξίας σε συνεργασία με το CNNi.

Για τον Σινκλέρ δεν τίθεται ερώτημα αν αυτό θα καταστεί εφικτό, αλλά πότε, ποντάροντας ότι πολλοί άνθρωποι ανάμεσά μας θα προλάβουν να το ζήσουν.

Διαβάστε για το σύνδρομο «Μπέντζαμιν Μπάτον»: Επιστήμονες ανέστρεψαν το γήρας ποντικιών - Μπορεί να γίνει στον άνθρωπο;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις