Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Μια βραδιά γεμάτη εικόνες και γεύσεις από τη Μικρασία απόλαυσαν οι δέκα γλύπτες του Συμποσίου

Πάτρα: Μια βραδιά γεμάτη εικόνες και γεύ...

Επόμενος σταθμός των δέκα καλλιτεχνών θα είναι την προσεχή Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, το κέντρο Χαρακτικών Τεχνών – Μουσείο Βάσως Κατράκη στο Αιτωλικό

Μια βραδιά γεμάτη εικόνες και γεύσεις από τη Μικρασία, είχαν την τύχη να ζήσουν την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022 στο χώρο του Μικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και Περιχώρων, οι δέκα γλύπτες από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Συρία, την Αρμενία  και την Αλβανία, οι οποίοι συμμετέχουν στο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής που γίνεται στο χώρο της Ιχθυόσκαλας.

Τους καλλιτέχνες υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και τα μέλη του Δ.Σ. του Παμμικρασιατικού.

Οι γλύπτες ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Μικρασιατικής Μνήμης που λειτουργεί στο κτίριο και ήρθαν σε επαφή με τις Αλησμόνητες Πατρίδες, την καταστροφή, την «έξοδο» και την εγκατάσταση των προσφύγων στη Πάτρα.

Στη συνέχεια γνώρισαν ένα μέρος από την  γαστρονομική κληρονομιά και την  γευστική ιστορία των Ελλήνων του ξεριζωμού  καθώς και μουσικές που έχουν τη ρίζα τους στη Μικρά Ασία.

Επόμενος σταθμός των δέκα καλλιτεχνών θα είναι την προσεχή Κυριακή 5 Ιουνίου 2022,  το κέντρο Χαρακτικών Τεχνών – Μουσείο Βάσως Κατράκη στο Αιτωλικό, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως το μοναδικό μουσείο αμιγώς Χαρακτικής Τέχνης στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture