Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Επίδομα βενζίνης: Τέλος για το Fuel Pass - Κλείνει η πλατφόρμα

Επίδομα βενζίνης: Τέλος για το Fuel Pass...

Η κυβέρνηση σκέφτεται να επεκτείνει το μέτρο

Τελειώνει ο χρόνος για τις αιτήσεις για το Fuel Pass, καθώς στις 10 Ιουνίου κλείνει η πλατφόρμα για το επίδομα βενζίνης.

Ήδη έχει εκδοθεί σχετικό ΦΕΚ για το κλείσιμο της πλατφόρμας, ενώ στην κυβέρνηση υπάρχουν σκέψεις για νέα επιδότηση εξαιτίας της αύξησης στις τιμές των καυσίμων.
Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ: «Καθορισμός του χρόνου έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας, των τεχνικών και οργανωτικών μέτρων για τη λειτουργία της ειδικής εφαρμογής της παρ. 4 του άρθρου 81 του ν. 4916/2022 (Α’ 65), των απαραίτητων διαλειτουργικοτήτων, της διαδικασίας έκδοσης της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, της πίστωσης της οικονομικής ενίσχυσης, των προϋποθέσεων της προσαύξησης του ποσού της ενίσχυσης και κάθε άλλης αναγκαίας λεπτομέρειας» κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τροποποιείται και συμπληρώνεται ως προς τον χρόνο λήξης της παραγωγικής λειτουργίας και αντικαθίσταται ως ακολούθως:

Άρθρο 8

Έναρξη παραγωγικής λειτουργίας

Η παραγωγική λειτουργία της ειδικής εφαρμογής της παρ. 4 του άρθρου 81 του ν. 4916/2022 εκκινεί την 26.4.2022 και λήγει την 10.6.2022».

Σκέψεις για νέο επίδομα βενζίνης
Να σημειωθεί, πάντως, ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί το μέτρο του έκτακτου επιδόματος βενζίνης.

Για το ενδεχόμενο μείωσης φόρων στα καύσιμα είχε δηλώσει χαρακτηριστικά:«Εμείς έχουμε πάρει το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό μέτρο ενίσχυσης για το ρεύμα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, με πολύ μεγάλη διαφορά. Δεν υπάρχει καμία χώρα στην Ευρώπη που να πληρώνει για το ρεύμα αυτά που πληρώνει η Ελλάδα».

Και είχε προσθέσει πως «όσον αφορά στη μείωση του φόρου στα καύσιμα, το έχουν πράγματι κάνει ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όχι όμως οι περισσότερες, τέσσερις χώρες έχουν κάνει. Οι υπόλοιπες δεν το έχουν κάνει για τους ίδιους λόγους που δεν το κάνουμε και εμείς»

Για το εάν θα επεκταθεί το fuel pass και τον Ιούνιο σημείωσε: «Είμαστε από πάνω μήνα – μήνα και βλέπουμε την εξέλιξη. Πιστεύω πως τελικά ναι».

πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις